A címvédő spanyol versenyző a stratégiájáról, az utolsó körben bemutatott bevetődéséről, valamint a világbajnokság állásáról is nyilatkozott.

' />
2019. június 20., csütörtökMa Rafael napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.06.20. Rafael Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Marquez: „Meg kellett próbálnom, mert én vagyok Marc”

Hirdetés

Marquez: „Meg kellett próbálnom, mert én vagyok Marc”

A címvédő spanyol versenyző a stratégiájáról, az utolsó körben bemutatott bevetődéséről, valamint a világbajnokság állásáról is nyilatkozott.

Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva. (x)

Nagyon sokáig úgy tűnt, hogy Marc Marquez simán megnyerheti az Osztrák Nagydíjat, miután a pole-pozícióból rajtolva nagyon elhúzott a verseny elején. A futam végén aztán tempót vesztett és végül „csak” a második helyet szerezte meg a címvédő.  Marquez elmondta, hogy mi is volt a célja ezzel az egész taktikával. Szavait a Motorsport.com szakoldal idézi: „Ma megpróbáltam megváltoztatni a stratégiámat azzal, hogy elhúzok az elején. A célom az volt, hogy a verseny végén már csak egy Ducatival kelljen megküzdenem, mert mindig nehéz küzdeni ellenük. Végül elértem a célomat, hiszen tényleg csak eggyel kellett harcolnom.”

Hirdetés

Marquez arról is beszélt, hogy ez a futam miben volt más, mint a brnói és hogy miért nem jött össze a győzelem: „Brnóban nem éreztem jól magam, mert csak mögöttük tudtam haladni. Itt más volt a helyzet és nem voltam olyan konzervatív. Mivel csak egy Ducatival harcoltam a végén, így csupán öt pontot vesztettem és nem kilencet. A verseny elején megpróbáltam elhúzni és egy ideig azt hittem, hogy sikerülhet is. Mindent beleadtam a hátsó kemény gumival és jó volt ez a stratégia. Aztán, amikor elkezdett elfogyni a gumi, akkor az egyenesekben nagy volt a különbség, így a Ducatik közelebb jöttek. Minden úgy történt, ahogyan arra számítottam, kivéve azt, hogy nem Dovi, hanem Jorge támadt a végén. Megküzdöttünk és elveszítettem a harcot, de az előnyöm így is nőtt.”

Amikor az utolsó körös bevetődésről kérdezték, akkor Marquez félig nevetve így felelt: „Azonnal azt gondoltam, hogy meg kell próbálnom, mert én vagyok Marc, így muszáj megpróbálnom. Minden kis egyenesben lehetősége volt megelőznie engem, szóval tényleg nehéz volt védekeznem. Még így is megpróbáltam az utolsó kör elején vezetni a versenyt, de megelőzött a célegyenesben. A hármas kanyarban újra megpróbáltam, de elveszítettem az irányítást, mivel túl gyorsan mentem és így majdnem elestem. A kigyorsításon aztán a külső ívről elkapott, de ha ott nem sikerült volna neki, akkor még lett volna lehetősége a nyolcas és a kilences kanyarban.”

A spanyolnak semmi oka a csalódottságra, hiszen előnye ezzel már 59 pontra nőtt Valentino Rossival szemben. Marquez ezzel kapcsolatban is nyilatkozott: „Élveztem a versenyt. Második lettem, de mindent beleadtam. A lényeg pedig az, hogy nőtt az előnyöm a bajnokságban. Nagyon boldog vagyok emiatt.”

Fotó: Repsol Media
 

Írta: Krizsa Gergő

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások