Nedves pályán indult, szinte teljesen felszáradó aszfalton ért véget a MotoGP harmadik spielbergi edzése, amelynek végén a vb-éllovas bizonyult a legjobbnak, a Q2 mezőnye azonban még a pénteki első tréning alapján alakult ki, így Valentino Rossi nem is jutott be a legjobb tíz közé.

' />
2019. február 24., vasárnapMa Mátyás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.24. Mátyás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Marquez a leggyorsabb a száradó pályán, Dovizioso maradt az élen

Hirdetés

Marquez a leggyorsabb a száradó pályán, Dovizioso maradt az élen

Nedves pályán indult, szinte teljesen felszáradó aszfalton ért véget a MotoGP harmadik spielbergi edzése, amelynek végén a vb-éllovas bizonyult a legjobbnak, a Q2 mezőnye azonban még a pénteki első tréning alapján alakult ki, így Valentino Rossi nem is jutott be a legjobb tíz közé.

Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva. (x)

Bár az eső már nem esett a MotoGP harmadik spielbergi edzésének elején, a korábbi csapadék miatt még jórészt nedves pályán kezdték meg a körözést a királykategória szereplői. A köridők így értelemszerűen jelentősen elmaradtak a pénteki első tréningen futottaktól: negyed óra elteltével Valentino Rossi állt az aktuális edzés élén, de csaknem tíz másodperccel volt lassabb Andrea Dovizioso előző napi legjobbjánál.
 
Persze lassan száradni kezdett a pálya, az ideális ív legalábbis kezdett azzá válni, s az utolsó harmadra fordulva valóban elő is kerültek a slick abroncsok – elsőként az addig „lustálkodó”, de Termasban anno hasonló taktikával pole-t szerző Jack Millernél. Ahogy üzemi hőfokra melegedtek a gumik, úgy tört az élre az ausztrál, de aztán a hozzá hasonlóan addig csak a bokszban váró Marc Marquez ragadta magához az irányítást.
 
Az utolsó egy-két percben aztán újra szemerkélni kezdett az eső, így a világbajnokságot vezető repsolos be is húzta az elsőséget, de természetesen még így is jelentősen elmaradt Dovizioso pénteki eredményétől. Marquez mögött meglepő nevek sorakoztak, hiszen Bradley Smith lett a második a KTM-mel, Scott Redding pedig a harmadik az Apriliával. A Q2 mezőnye azonban a pénteki első gyakorlás sorrendje alapján alakult ki, azaz Dovizioso, Jorge Lorenzo, Danilo Petrucci, Marquez, Andrea Iannone, Dani Pedrosa, Cal Crutchlow, Tito Rabat, Johann Zarco és Maverick Vinales jutott automatikusan az időmérő második szakaszába – Valentino Rossinak ellenben már a Q1-ben is jelenése lesz.
 
A 3. szabadedzés végeredménye:
Hamarosan!
 
Fotó: MotoGP Media

Hirdetés

Forrás: http://www.p1race.hu/hir/marquez_a_leggyorsabb_a_szarado_palyan_dovizioso_maradt_az_elen_20180811

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A szezon potyáját hozhatta  össze a Loki-kapus Nagy

A szezon potyáját hozhatta össze a Loki-kapus Nagy

Szombaton 2-1-es vereséget szenvedett idegenben a Debrecen a Paks ellen, a hazaiak hátrányból fordítva szerezték …