2020. május 25., hétfőMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2020.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyarország a férfi után a női kézilabda Eb-t is megrendezné

Hirdetés

Magyarország a férfi után a női kézilabda Eb-t is megrendezné

Igazán nem lehet mondani, hogy nem próbálja kihasználni az épülő kézilabdacsarnokokat a magyar kormány. Az már eldőlt, hogy 2022-ben hazánk Szlovákiával közösen rendezi a férfi kézilabda Európa-bajnokságot, most pedig Ausztriával és Svájccal közösen pályázunk a 2024-es női kézilabda kontinensviadalra.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) közleménye szerint a 16. Eb-nek – amely először lesz 24 csapatos – még Oroszország egyedül, valamint Csehország, Lengyelország és Szlovákia közösen lenne a házigazdája.

A csoportküzdelmeket Bázelben, Innsbruckban, valamint Debrecenben rendeznék meg, míg az egyenes kieséses szakaszban a hajdúsági megyeszékhelyen és Budapesten lennének a mérkőzések.

A finálét a várhatóan 2021-re elkészülő, 20 ezer fő befogadására alkalmas fővárosi komplexumban rendeznék.

Hirdetés

Magyarország eddig kétszer volt házigazda, 2004-ben egyedül, tíz évvel később pedig Horvátországgal közösen adott otthont a kontinenstornának.

Oroszország négy várossal, Moszkva, Rosztov-na-Donu, Krasznodar és Szentpétervár bevonásával pályázik, míg a cseh, lengyel, szlovák hármas hét várossal, Wroclawval, Katowicével, Krakkóval, Ostravával, Pozsonnyal, Somorjával és Besztercebányával nyerné el a rendezést.

A következő két hónapban az EHF illetékesei látogatást tesznek az egyes helyszíneken, a döntést pedig november 21-én hozzák meg. A viadalt 2024. november 28. és december 15. rendezik majd.

Becslések szerint a 2022. januári férfi kézilabda Európa-bajnokság megrendezése 60 milliárd forintba fog kerülni. A még épülő budapesti kézilabdacsarnok költségei is jócskán megugrottak, az előzetesen beharangozott 10-15 milliárd helyett a tízszeresébe, 115 milliárdba is kerülhet az építkezés.

Forrás:
http://hvg.hu/sport/20190920_kezilabda_eb_ausztria_svajc_palyazat#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Nikoloz Baszilasvilit családon belüli erőszakkal gyanúsítják

Nikoloz Baszilasvilit családon belüli erőszakkal gyanúsítják

Nikoloz Baszilasvilit családon belüli erőszakkal gyanúsítják Nikoloz Baszilasvili georgiai teniszezőt, a világranglista 27. helyezettjét családon …