2019. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
2019.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar állampolgár lett a Vidi-futballista Nego

Hirdetés

Magyar állampolgár lett a Vidi-futballista Nego

A bajnok MOL Vidi FC francia származású futballistája, Loic Nego csütörtökön, Székesfehérváron, Cser-Palkovics András polgármester előtt letette a magyar állampolgársági esküt.

“Büszkék vagyunk rá, hogy közösségünknek most már állampolgárként is tagja, reméljük, a jövőben oroszlánrészt vállal a fehérvári és a magyar futball fellendítésében” – dicsérte a 28 éves játékost Cser-Palkovics.

Nego elmondta, nagyon boldog, hogy megkaphatta a magyar állampolgárságot, mivel több mint öt éve él Magyarországon, így ez az otthona, és “most már az élete része” is.

Nego reméli, hogy sikerül bemutatkoznia a magyar futballválogatottban. Mint mondta, nem ismeri pontosan a szabályokat, de a menedzsere szerint több hasonló eset volt már a múltban, amikor a nemzetközi szövetség (FIFA) megadta a lehetőséget egy-egy játékosnak arra, hogy választott hazája csapatában szerepeljen.

Hirdetés

Nego jelenleg nem felel meg a FIFA honosítási kritériumainak: a futballista a szervezet felügyelete alatt játszott első tétmérkőzésén – még ha utánpótlásszinten szerepelt is – még nem volt magyar állampolgár, illetve a felmenői között sincsen magyar. A FIFA ettől függetlenül egyedi elbírálás alapján engedélyezheti a magyar válogatottban való szereplést.

A több poszton is bevethető játékos Párizsban született, származását tekintve guadeloupe-i. Korábban szerepelt a francia korosztályos válogatottakban, tagja volt a 2010-ben Európa-bajnok U19-es csapatnak, továbbá részt vett a 2011-es U20-as világbajnokságon, melyen negyedik helyezést értek el.

Első profi klubja a francia Nantes volt, később az olasz AS Roma szerződtette. Szerepelt kölcsönben a belga Standard Liege-ben, majd 2013-ban érkezett Magyarországra, ahol az Újpest játékosa lett. Rövid angliai kitérőt (Charlton) után 2015-ben került a fehérvári klubhoz, amellyel 2018-ban magyar bajnoki címet szerzett. (MTI/Index)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2019/02/14/loic_nego_valogatott_allampolgar_vidi_videoton_fehervar/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Aranyérmes Siklósi Gergely a budapest vívó-vébén

Aranyérmes Siklósi Gergely a budapest vívó-vébén

Cikkünk frissül. Drámai asszóban 15-14-re győzött a döntőben a fiatal magyar, aki kétszer is fordított …