2019. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
2019.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Ma majdnem az összes jégpálya tönkrement Európában

Hirdetés

Ma majdnem az összes jégpálya tönkrement Európában

Nem volt szerencséje ezen a napon azoknak a jégkorong-szurkolóknak, akik válogatott meccsre látogattak ki a European Ice Hockey Challenge keretében rendezett meccsekre. Budapesten el sem kezdték, Gdanskban kettő meccs is félbeszakadt.

Furcsa egybeesés, de sem a budapesti, sem pedig a lengyelországi tornát sem sikerült normálisan befejezni. Gdanskban duplán bosszankodtak a szurkolók, hiszen a lengyel-dán meccsből két harmad lement, a harmadikban fújták le a meccset a jég állapota miatt. Aztán elkezdték az osztrák-norvég meccset, de az pedig már az első játékrészben véget ért. Hasonló okok miatt.

Budapesten a Dél-Korea elleni találkozót nem sikerült elkezdeni a Tüskecsarnokban. A péntek estére tervezett meccs előtt a nemrég visszavonult korábbi válogatott jégkorongozók közül Budai Krisztiánt, ifj. Kovács Csabát és Vaszjunyin Artyomot köszöntötte a magyar szövetség.

Hirdetés

A bemelegítésnél két magyar lövés után kitört a palánk egyik üvegtáblája, majd a pálya közepén a jéggel akadtak problémák. Egy röplabdaháló rögzítő rúdjának helyén dudor keletkezett, amit a bírók veszélyesnek ítéltek. Nem engedték elkezdeni a mérkőzést, így a játékosok 25 perccel a tervezett kezdés után – a szurkolók “Szép volt, fiúk!” kiáltásai közepette – levonultak a jégről, írt erről az MTI.

A felület rendbetételére és fagyasztására tett kísérletek után – melyek a nézőtérről hallatszó “mindent bele” buzdítás mellett zajlottak – a játékvezetők többször konzultáltak, és a két csapatkapitány is megvizsgálta a jeget. Ám mivel változatlanul veszélyesnek ítélték az illetékesek, így végül mintegy másfél órás várakozás után meccs nélkül kellett hazatérnie a Tüskecsarnokba kilátogató 1823 nézőnek.

“Szerettünk volna jó meccset játszani a dél-koreaiakkal, de ez egy ilyen dolog, nem lehet kivédeni” – fogalmazott Vas János csapatkapitány, aki hozzátette: pályafutása során válogatott mérkőzés még nem maradt el. “Úgy látszik, ez a jégfelület most nem bír ki napi két meccset, sajnálom a szurkolókat” – tette hozzá. A magyarok szombaton 16 órától az olasz válogatottal játsszák a torna zárómérkőzését.

A Magyar Jégkorong Szövetség később közleményben jelezte, kártérítés igénnyel fog fellépni a versenyt lebonyolító Tüskecsarnok, illetve az azt üzemeltető Nemzeti Sportközpontok ellen:

Az MJSZ egyúttal elfogadhatatlannak tartja, hogy a Tüskecsarnok részéről a helyszínen nem volt sem megfelelő szintű vezető, sem kellő felkészültségű műszaki személyzet, sem alkalmas technikai eszköz, amelyek segítségével elhárítható lett volna a hiba. A minket ért anyagi és erkölcsi veszteség számbavétele után kártérítési igénnyel fogunk fellépni a Tüskecsarnok, illetve az azt üzemeltető Nemzeti Sportközpontok felé.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha
még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is
olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet
az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/sport/jegkorong/2018/11/09/ma_majdnem_az_osszes_jegpalya_tonkrement_europaban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Aranyérmes Siklósi Gergely a budapest vívó-vébén

Aranyérmes Siklósi Gergely a budapest vívó-vébén

Cikkünk frissül. Drámai asszóban 15-14-re győzött a döntőben a fiatal magyar, aki kétszer is fordított …