Azon a szakaszon hozott sokat Marc Marquezen, ahol tavaly még elmaradtak a Ducatik a hondástól. A spanyol arról is beszélt, van-e még esélye a világbajnoki elsőségre.

' />
2019. február 20., szerdaMa Álmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.20. Álmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Lorenzo elmondta, mi jelentette a kulcsot a győzelméhez

Hirdetés

Lorenzo elmondta, mi jelentette a kulcsot a győzelméhez

Azon a szakaszon hozott sokat Marc Marquezen, ahol tavaly még elmaradtak a Ducatik a hondástól. A spanyol arról is beszélt, van-e még esélye a világbajnoki elsőségre.

Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva. (x)

Jorge Lorenzo idei harmadik győzelmét aratta a Red Bull Ringen, miután kiélezett csatában legyőzte Marc Marquezt, akinek tavalyhoz hasonlóan be kellett érnie a második hellyel. Pedig a verseny elején még a hondás vezetett, ducatis honfitársa viszont annak ellenére levadászta őt, hogy ő puha keverékű gumikkal ment, míg a címvédő a közepes-kemény kombinációra szavazott. Lorenzo szerint épp ez volt az egyik kulcstényező a vasárnapi sikerben, de hasonló jelentőséggel bírt, hogy ezúttal a kanyargós harmadik szektorban tudott gyorsabb lenni jövő évi csapattársánál, akit az utolsó körben meg is tudott lepni:

Hirdetés

„Nagyszerű döntés volt a puha hátsó gumit használni, de az első tíz körben nagyon vigyáznom kellett rá, nehogy túlmelegítsem, mert eléggé nagy volt a forróság, a gumi pedig egyes részeken igencsak lágy volt” – magyarázta Lorenzo, akinek szavait a MotorsportWeek.com szakoldal idézi. „A másik kulcstényező pedig a harmadik szektorban elért fejlődésem volt, mert tegnap még csaknem két tizedet veszítettem ott Marccal és Andreával szemben. Egyetlen délután alatt sokat javultam azzal, hogy próbáltam videókat nézni és megérteni, melyik testpozíciómon kell változtatnom ahhoz, hogy gyorsabb legyek azon a szakaszon.”

„És tényleg működött, a verseny során javultam abban a szektorban, ott értem utol Marcot, ahol tavaly sokat kaptunk tőle. A gumimenedzselés is fontos volt, bár nem is annyira óvtam őket, talán csak három-öt százalékot vettem vissza, de ez is elég volt az életben tartásukhoz. Vártam a pillanatra, és amikor Marc elkezdett időt veszíteni a féktávokon és főleg a kigyorsításokon, apránként ledolgoztam az eredetileg 1,2 másodperces hátrányt” – mondta a ducatis spanyol, aki mostani diadalával feljött a tabella harmadik helyére, hátránya viszont 71 pont Marquezzel szemben – éppen ezért nem is a vb-elsőséget, hanem az összetettbeli ezüstérmet érzi reális célkitűzésnek, hiszen a második pozíciót birtokló Valentino Rossival szemben csak 12 egység a lemaradása:

„Az összetett szempontjából nyilván jobb lett volna, ha Marc ötödikként vagy hatodikként ér célba, de mindig ott van: ha nem is nyer, akkor második, így pedig elég nehéz közelíteni hozzá a pontversenyben. De igazából nem is ez a célunk. Ha szerencsések vagyunk és valamilyen oknál fogva ledolgozzuk a hátrányunkat, akkor talán harcolhatunk a végén, de ez nagyon nehéz. Sokkal valószínűbb, hogy a bajnokság második helyéért csatázhatunk: ott elég szoros most a harc, Valentino nincs túl messze, Andreát pedig egy ponttal meg is előztem. Szóval a célunk, hogy továbbra is jól érezzük magunkat, a végéig tanuljak a motorról és tartsuk ezt a formát, hogy mindig a dobogóért és a győzelemért csatázhassak.”

Fotók: MotoGP Media

Forrás: http://www.p1race.hu/hir/lorenzo_elmondta_mi_jelentette_a_kulcsot_a_gyozelmehez_20180812

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dárdai felfedezettjei most a PSG-n léptek át

Dárdai legelső csapata, amit a Herthánál még korosztályos edzőként kapott, újabb komoly sikert ért el. …