Pályafutása egyik leghihetetlenebb győzelmének nevezte az Osztrák Nagydíjon elért sikerét a Ducati spanyolja, aki elárulta, hogyan sikerült legyőznie jövő évi csapattársát a fináléban.

' />
2018. november 14., szerdaMa Aliz napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
2018.11.14. Aliz Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Lorenzo: „Az utolsó körben megleptem Marcot”

Hirdetés

Lorenzo: „Az utolsó körben megleptem Marcot”

Pályafutása egyik leghihetetlenebb győzelmének nevezte az Osztrák Nagydíjon elért sikerét a Ducati spanyolja, aki elárulta, hogyan sikerült legyőznie jövő évi csapattársát a fináléban.

Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva. (x)

Jorge Lorenzo Spielbergben is tőle szokatlan módon versenyzett: bár Marc Marquez és Andrea Dovizioso csatáját kihasználva ideiglenesen vezetett a verseny elején, miután a repsolos megelőzte őt, nem állt vissza az élre. Sőt, jövő évi csapattársa csaknem egy másodperces fórt motorozott ki vele szemben az élen, féltávhoz közeledve azonban megfordult a tendencia, Lorenzo és Dovizioso közeledni kezdtek a hondásra.

Hirdetés

„Nem számítottam rá, hogy Marc ilyen gyors lesz az elején, igyekezett kialakítani egy kis távolságot, ezért nekem egyszerre kellett húznom a gázt és óvnom a gumikat és a benzint” – idézte fel a verseny eleji eseményeket Lorenzo a leintést követően, a BT Sports kameráinak nyilatkozva. „Aztán tíz körrel a vége előtt úgy döntöttem, támadásba lendülök, de Marc végig ott volt, és tudtam, hogy próbálkozni fog.”

A két spanyol onnantól kezdve valóban lélegzetelállító csatát vívott, többször kis híján össze is értek, kemény manővereket mutattak be egymás ellen. A harc egészen az utolsó körig kitartott, amikor Marquez szokás szerint a 3-as kanyar féktávján próbálkozott, ám ott Lorenzo saját bevallása szerint váratlant húzott, amellyel meglepte jövő évi csapattársát, s amelynek köszönhetően behúzta harmadik ducatis sikerét:

„A pálya bizonyos pontjain én voltam az erősebb, mint például a célegyenes emelkedőjén ötös fokozatban, viszont ő meg a 3-as kanyar féktávján volt nagyon jó, így ott mindig megelőzött. Viszont az utolsó körben nem számított rám a külső íven a kigyorsításon, ez kicsit meglepte őt” – magyarázta Lorenzo a Motorsport.com hasábjain. „Miután megelőztem, határon mentem végig, rengeteget kockáztattam a féktávokon. De sikerült megcsináltam, megszereztem ezt a hihetetlen győzelmet, az egyik legjobbat a MotoGP-s pályafutásom során.”

Fotó: Repsol Media

Forrás: http://www.p1race.hu/hir/lorenzo_az_utolso_korben_megleptem_marcot_20180812

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fogadási tippeket adott a Liverpool-csatár

Fogadási tippeket adott a Liverpool-csatár

Az Angol Futballszövetség (FA) szerint Daniel Sturridge, a Liverpool futballistája megsértette a szervezet sportfogadásokra vonatkozó …