2019. április 23., keddMa Béla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.23. Béla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Leekens: Lehetetlent vártak tőlem Magyarországon

Hirdetés

Leekens: Lehetetlent vártak tőlem Magyarországon

Június közepén küldte el a Magyar Labdarúgó-szövetség a belga Georges Leekenst és tette meg helyette az olasz Marco Rossit szövetségi kapitánynak. Leekens, ahogy később kiderült, még a kirúgása napján is azt hitte, hogy bíznak benne, később pedig arról beszélt, hogy ő volt a megfelelő ember arra, hogy kihúzza a kátyúból a magyar foci szekerét, csak épp nem kapott ehhez elég időt.

A tréner most a belga Het Laatste Niewsnak is hasonlóan nyilatkozott. Szerinte – olvasható a Nemzeti Sport szemléjében – a nemzeti csapat elindult a helyes úton, amíg ő irányította, Csányi Sándor szövetségi elnök azonban lehetetlent várt tőle: csak az eredmények érdekelték, a háttérben zajló munka nem.

“Más elképzeléseink voltak, ilyenkor jobb, ha barátokként szépen elválunk” – mondta Leekens a leváltása okáról.

A belga szakember négy meccsen ülhetett a válogatott kispadján, a csapat háromszor kikapott és egy döntetlent játszott. Amikor a kérdező felvetette, hogy az együttes két jóval gyengébb gárdától – a luxemburgitól és a kazahtól is kikapott –, Leekens azt válaszolta, hogy e két mérkőzésen a kísérletezés volt a cél.

Hirdetés

“Azok csak felkészülési meccsek voltak, amelyeken kísérleteztünk! Magyarországon amúgy is káosz volt. A labdarúgásukban megvan a potenciál, de nincs rendszer. Én rendszerben gondolkoztam, azt akartam bevezetni, csakúgy, mint Belgiumban, ám a szövetség elnöke csak győzelmekben gondolkodott. Olyan volt, mintha az ember leülne a Mouscron kispadjára, és rögtön azt várnák tőle, hogy nyerje meg a bajnokságot. Ez lehetetlen kérés.”

Forrás: http://hvg.hu/sport/20180820_leekens_lehetetlent_vartak_tolem_magyarorszagon#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gombóc parasztlengőitől ments meg, uram!

Gombóc parasztlengőitől ments meg, uram!

Ha a kapott pofon után az illető folytatni tudja, akkor válaszol, és ez így megy …