2019. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 327,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 327,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Kitalálták a félpályás kényszerítőt Svájcban

Hirdetés

Kitalálták a félpályás kényszerítőt Svájcban

Kényszerítő: összjáték a futballban két ember között, amikor a passzoló a passzt kapó egyetlen érintése után kapja vissza a labdát.

Az egyik legegyszerűbb játék, nagyon nehéz levédekezni, mert egyérintéses, a visszapasszoló csak egyszer érinti a labdát. Ha kétszer ér bele, attól még lehet nagyon szép akció, de már nem kényszerítő.

Hirdetés

Általában relatíve kis területen játsszák meg, mert egyrészt könnyű elrontani, mivel egyből kell visszatenni, másrészt a passzadó kapja vissza, és általában sok időt nem tölt a labda nélkül, ez alatt nagy távolságot nem igen tehet meg.

Csakhogy a Xamax-Sion meccsen a svájci bajnokságban Emir Lenjani és Bastien Toma felülírta a kényszerítő általános ismérveit: csodálatos, kvázi

félpályás kényszerítőt hoztak össze.

Akkorát, hogy elsőre fel sem tűnik, hogy kényszerítő, hiszen azzal ekkora távolságot és területet ritkán játszanak be.

Lenjani ugyanis az oldalvonaltól, a térfél egyharmadánál, a felezővonalhoz közelebb állt, mikor visszagurította a labdát Tomának. Toma nem vette át a labdát, egy klasszik elengedős csellel befűzte a kirontó védőt, és időt nyert. Lenjani eközben megindult a tizenhatos felé, senki nem  figyelt rá igazán a hátvédek közül, annyira messziről érkezett. Toma ezt használta ki, megtalált egy folyosót, amit kevesen láttak, és egyetlen zseniális érintéssel bepasszolta a labdát a tizenhatosra, a felérő Lenjaninak. Annyira tökéletes labda volt, hogy át sem kellett venni, Lenjani bal külsővel, kötényben a kapuba passzolta.

Gól két ember három érintéséből.

Varázslatosan egyszerű játék a futball, ha egyszerűen – és ésszel – játsszák.

(A vége 1-1 lett.)

Nincs másik valóság, nincs másik Index.
Támogasd a fennmaradásunkat!

https://index.hu/tamogatas

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2018/10/11/az_ev_kenyszeritojerol_fel_se_tunik_hogy_az/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kanadai és orosz győzelem a csoportkör zárásásán

Kanadai és orosz győzelem a csoportkör zárásásán

Kanada három góllal verte az amerikaiakat, ezzel az élen végzett az A csoportban a szlovákiai …