2019. május 21., keddMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
2019.05.21. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Kinek kedvezett eddig legtöbbször a szerencse?

Hirdetés

Kinek kedvezett eddig legtöbbször a szerencse?

Az El Pais újságírói nemcsak feltették a kérdést, melyik Európa legmázlisabb csapata a BL-ben az egyenes kieséses szakasz sorsolásánál, hanem kidolgoztak egy módszert, amelyik alapján egy viszonylag relatív sorrend összejöhet.

A Real 28-szor, a Barcelona 32-szer volt érdekelt ebben a szakaszban, ezért ott jogosan felmerült a kérdés, melyik nyer a sorsoláson, és melyik veszít.

  • A módszertan: Az ellenfelek egy meghatározott értéket kaptak, amiben benne volt az ország ereje mellett a csapat teljesítménye és aktuális formája.

Annak ellenére, hogy egy madridi újság számolta ki, nem kedveztek különösebben a város csapatának: magasan kihozta a Realt a legszerencsésebbnek.

Hirdetés

Ebben nyilván közrejátszott, hogy tavaly a Wolfsburgot kapták a nyolc között, és ugyan 0-2-ről mentek neki a visszavágónak, egy sima hármassal mentek tovább.

De volt egy olyan szezon is (2011-12), amikor a CSZKA Moszkva (2-5, összesítés) után az Apoel (2-8, összesítés) jött, így biztosították a helyüket a legjobb nyolc között.

Olyan is, volt, hogy kétszer egymást követő évben megfogták a Schalkét, már az első meccsen 6-1-re nyertek Németországban. Másodszorra már sokkal kiegyenlítettebb volt a párharc.

Egyszer (2013) a Galatasarayt kapták – a negyeddöntőben 3-0 volt az első meccs -, a törökök a sorozat vége felé már kifulladni szoktak.

Az Atletico sem panaszkodhatott a kimutatás szerint, míg a Barcelona már nem tartozik a szerencse kegyeltjei közé.

De mit mondjon akkor a Roma? Az olaszok csak hétszer jutottak el a KO-részbe, és akkor rendre a legerősebbekkel hozta őket a sors. Leszámítva a Sahtar Donyecket, amit azért ki kellett volna verniük.

A Bayern München is mínuszban van, noha ők azért találkoztak a Basellel, Portóval, Benficával.

Az Arsenalnál sem túl jó a hangulat a sorsolás környékén, emlékezzünk csak, hányszor kapták meg az utóbbi időben a Bayernt.

Forrás: http://index.hu/sport/futball/2017/04/12/mazlifaktor_a_bl-ben/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Megválasztották az NB I. legjobb játékosát

Megválasztották az NB I. legjobb játékosát

Az eseményen a vasárnap befejeződött élvonalbeli idény felfedezettjének a Puskás Akadémiában szereplő Kiss Tamást választották, …