2020. augusztus 15., szombatMa Mária napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 346,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2020.08.15. Mária Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 346,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Kézilabda-Eb: „Látszott a dánokon, hogy egy kicsit remegtek”

Kézilabda-Eb: „Látszott a dánokon, hogy egy kicsit remegtek”

„Kicsit bosszús vagyok, mert lehet, hogy ebben benne volt egy győzelem is, de nem lehetünk elégedetlenek, hiszen összességében jó eredményt értünk el. Néhány fiatal ismét bizonyította, hogy helye van a jövő magyar csapatában” – mondta Gulyás István szövetségi kapitány azután, hogy csapata 24-24-es döntetlent ért el az olimpiai és világbajnok Dániával szemben az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, Malmőben.

A várakozásokkal ellentétben a jóval esélyesebbnek tartott dánok csak egyszer, az 57. percben tudtak vezetni, és a magyarok talpraesett hozzáállásuknak és összeszedett játékuknak köszönhetően a hajrában is nagyon közel álltak a győzelemhez.

© MTI / EPA / TT Hírügynökség / Andreas Hillergren

Gulyás elárulta, a meccs előtt azt mondta az öltözőben a játékosoknak, hogy bízzanak magukban, mert az oroszok elleni első csoportmérkőzést is azzal tudták megnyerni – a taktika betartásán kívül –, hogy önmaguk tudtak lenni. „Mondtam, hogy az idő előrehaladtával a dánok még idegesebbek lesznek, egyre nagyobb lesz a nyomás rajtuk, és nagy vonalakban bejöttek a terveink” – tette hozzá.

A kapitány elmondta, kíváncsiak voltak, hogy a fiatalok és ők maguk hogyan bírják a nyomást, hogyan élik meg, hogy tízezer ember szurkol a dánoknak, de állták a sarat, és nem stresszeltek nagyon. „Volt, amikor elkapott bennünket a hév, idegesebbek voltunk egy kicsit, a játékosok is, de ez természetes” – magyarázta.

A szakvezető felidézte, hogy a dán válogatott a második félidőben taktikát váltott, átállt hét a hat elleni játékra, amivel általában meg szokta nyerni a meccseket, de ezúttal mindig volt egy magyar védő, aki „bekerülte” a szélsőt, a kapus Mikler Roland pedig jókor nyúlt bele a labdákba.

„A dánok elbizonytalanodtak, és ott még lehetett volna sanszunk. Nagyon örültünk a megszerzett labdáknak, pedig, ha felnézünk, láttuk volna, hogy üres a kapujuk, akkor lehetett volna egy-egy gólt lőni. Talán ezek voltak a kulcspontok, illetve az, hogy szinte végig vezetni tudtunk, mindig megújultunk egy kicsit” – magyarázta Gulyás István.

A magyar csapat nyolc másodperccel a meccs vége előtt visszakapta a labdát, de nehéz dolga volt, mert a kapuból kellett kezdeni a támadást. A kapitány szerint sejtették, hogy az ellenfél emberfogásra vált, és nehéz volt olyan helyzetet teremteniük, hogy bemehessen a hetedik emberük is.

Gulyás hozzátette, játékosai természetesen elfáradtak, hiszen kimondottan nagy testű emberek ellen kellett küzdeniük, de nagyszerűen helytálltak a világ legjobb kézilabdázói, illetve a világ egyik legjobb csapata ellen.

Látszott a dánokon, hogy egy kicsit remegtek, nyomás alatt voltak. Nagyon érdekes volt látni a megdöbbenést az arcukon, hiszen nekik mindenképpen pontot kellett szerezniük, hogy életben maradjanak a reményeik”

– hangsúlyozta a kapitány.

A három ponttal rendelkező magyar válogatott szerdán 18.15-től Izland ellen játssza utolsó mérkőzését a malmői E csoportban. Ha sikerül pontot szereznie, továbbjut a középdöntőbe.

Forrás:
http://hvg.hu/sport/20200114_kezilabda_eb_magyar_dan_valogatott_dontetlen_gulyas_istvan#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Gügyögők – N. Pál József publicisztikája

  A Budapesti futballmesék című sorozat hetedik darabját nézem. Hányan figyelnek Csillag Péterék kultúr- és …