Andrea Iannone kifakadt a spielbergi időmérőt követően, szerinte a Suzuki előnyben részesíti csapattársát, Alex Rinst vele szemben. A „kékek” csapatvezetője szerint mindig is egyenlő bánásmód uralkodott náluk.

' />
2019. február 15., péntekMa Kolos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.15. Kolos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Iannone kifakadt a Suzukira Rins újabb váza miatt

Hirdetés

Iannone kifakadt a Suzukira Rins újabb váza miatt

Andrea Iannone kifakadt a spielbergi időmérőt követően, szerinte a Suzuki előnyben részesíti csapattársát, Alex Rinst vele szemben. A „kékek” csapatvezetője szerint mindig is egyenlő bánásmód uralkodott náluk.

Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva. (x)

Andrea Iannone az év végén elhagyja a Suzukit és az Apriliához szerződik 2019-ben, az olasz motoros kritizálta a „kékeket” azok után, hogy ő és csapattársa, Alex Rins különböző vázzal teljesíti a spielbergi hétvégét. A spanyol versenyző egy újfajta vázat használ, amelyet a brnói teszten próbált ki, ezt eredetileg nem is vetették volna be Ausztriában, Iannonénak pedig még egyáltalán nem volt lehetősége tesztelni. Az olasz nem is titkolta frusztráltságát az időmérő után, ahol Marc Marquezhez képest nyolctizedes hátrányban nyolcadikként végzett, de így is két hellyel megelőzte Rinst.
 
„A motorunknak megvannak a határai, az ilyen helyszíneken pedig ezek a korlátok eléggé nyilvánvalók. Reménykedtünk abban, hogy a bajnokság második felében sikerül javítanunk a gyengeségeinken, de semmi sem történt. Nem voltak magasak az elvárásaim, de Alex egy továbbfejlesztett vázat használ, én pedig nem. Úgy hiszem, hogy ha egy gyári csapat versenyzője vagy, szeretnéd a lehető legszakszerűbben végezni a munkádat és reméled, hogy megkapsz olyan eszközöket, amelyek gyorsabbá teszik a motorodat. A motivációmmal semmi gond nincs, de nem csak rajtam múlik a saját helyzetem. Két éve körrekorddal szereztem meg a pole-pozíciót ezen a pályán, most pedig egy másodperccel vagyok lassabb” – kesergett az időmérő után Iannone, akinek szavait az Autosport.com idézi.
 
A Suzuki csapatfőnöke, Davide Brivio szerint a „vázügy” különleges eset volt, amúgy arra törekszenek, hogy egyenlő feltételeket biztosítsanak a két motorosnak. „Ha már a professzionalizmus szóba került, nemigen lehet azt állítani, hogy a Suzuki nem viselkedik szakszerűen. Minden, ami hozzáférhető és az előnyünkre válhat, elérhető lesz mindkét versenyzőnk számára. Andrea Brnóban arra panaszkodott, hogy nem kapta meg az új idomot, de megkapta. A teszten elesett és az idom eltört. Rins később elvetette, így nem homologizáltattuk. Különleges esetről van szó, eredetileg csak a brnói teszten akartuk használni, aztán elküldeni Japánba. Csak egy van belőle. Egy másik teszten újra ki fogjuk próbálni, de jelenleg úgy gondoljuk, hogy nem jelent nagy előrelépést, így nem is készült belőle több” – reagált versenyzője kifakadására Brivio.
 
Fotó: Suzuki Racing Media

Hirdetés

Forrás: http://www.p1race.hu/hir/iannone_kifakadt_a_suzukira_rins_ujabb_vaza_miatt_20180811

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Két-két magyar arany és bronz a téli európai ifi olimpia zárónapján

Négy érmet szereztek a magyar sportolók a szarajevói téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) pénteki …