2019. július 23., keddMa Lenke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
2019.07.23. Lenke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Hosszú Katinkát nem érdekli, hogy eltiltással fenyegetik

Hirdetés

Hosszú Katinkát nem érdekli, hogy eltiltással fenyegetik

Hiába fenyegette meg egy- vagy akár kétéves eltiltással Hosszú Katinkát a Nemzetközi Úszószövetség (FINA), nem tudtak ráijeszteni a háromszoros olimpiai bajnok úszónőre. Hosszút – több neves úszótársával együtt – azért fenyegette meg a FINA, mert jelezte indulási szándékát a nemzetközi szövetség által el nem ismert ISL nevű szervezet 2018. december 20-21 között rendezett torinói versenyén, ami alig pár nappal a rövid-pályás világbajnokság után kerül megrendezésre.

Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, az Insidethegames értesülései szerint a FINA súlyos szankciókat helyezett kilátásba mindazok ellen, akik elindulnak az International Swimming League új sorozatának nyitóversenyén. Az “ellenvilágkupának” is nevezett sorozaton előzetesen olyan úszók jelezték részvételüket, mint Hosszú Katinka, a brit Adam Peaty vagy a dél-afrikai olimpiai bajnok, Chade le Clos.

A FINA által belengetett büntetés azonban egyáltalán nem hatotta meg Hosszút.

Hirdetés

Katinka mind a rövid pályás vb-n, mind az ISL versenyén részt vesz

– nyilatkozta a Borsnak szombat reggel Kiss Kinga, az úszó sajtófőnöke. Hosszú reakciója már csütörtökön sejthető volt, ugyanis ezt a képet és szöveget tette ki még csütörtökön a Faceebok-oldalára, a hírre reagálva.

“Ha versenyről van szó, én ott leszek! Alig tudom kivárni, hogy versenyezhessek az Energy Standard (az esemény névadó szponzora) decemberi eseményén Torinóban, Olaszországban.”

Csurka Gergő, a Magyar Úszó Szövetség sajtófőnökének a lapban idézett szavaiból pedig az is kiderült, hogy Hosszú távolról sem egyedül dacol a FINA fenyegetőzésével, sőt Sarah Sjöström és Adam Peaty, egyenesen azt jelezte a FINA-nak, hogy a vébén nem áll rajtkőre, a torontói versenyen viszont elindul.

Csurka szerint a sztárúszók vébé-indulásának lemondására reagálva keményített be a FINA, és a fenyegetéstől, illetve a vb-n nyerhető pénzek emelésétől azt várják, hogy a legjobb úszók végül elindulnak a Kínában rendezett világeseményen. A MÚSZ sajtófőnöke szerint egyébként nem valószínű, hogy a FINA tényleg beváltja a fenyegetését és eltiltja korunk legjobb úszóit.

Hosszú Katinka, mellett az ügy további két magyar úszót is érinthet, mivel a szervezők Cseh Lászlót és Verrasztó Dávidot is meghívták a torinói ISL-versenyre. 

(via 24.hu)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/sport/uszas/2018/11/10/hosszu_katinkat_nem_erdekli_hogy_eltiltassal_fenyegetik/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A hőhullámmal is meg kell küzdeni a Tour de France végén

A hőhullámmal is meg kell küzdeni a Tour de France végén

Támogatóinknak köszönhetően Vas és Zala megyéről összesen 18 videónk készült. Támogass te is! A Tour …