2019. március 23., szombatMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Hosszú Katinka beperelte a FINA-t

Hirdetés

Hosszú Katinka beperelte a FINA-t

Hosszú Katinka, Andrew Michael és Tom Shields úszók beperelték a Nemzetközi Úszószövetséget, vagyis a FINA-t a december 20-21-re tervezett, később lefújt Energy for Swim 2018 torna miatt.

A torinói versenyt az Olasz Úszószövetség szervezte volna, csakhogy későn adták le a papírokat a FINA felé, így az nem ismerte el a tornát, ez pedig azt jelentette volna, hogy aki elindul rajta, az akár kétéves eltiltásra is számíthatott volna. Egyébként az indulást Hosszú Katinka és Cseh László is tervezte, írja a Nemzeti Sport a swimmingworldmagazine.com-ra hivatkozva.

A három úszó két kaliforniai ügyvédi irodán keresztül adta be a keresetet, amiért szerintük a FINA megsértette az amerikai trösztellenes szabályokat. Hivatkozásként egy 2017-es esetet hoztak fel, amiben az Európai Bizottság végül a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség ellen döntött, miszerint a szervezet nem akadályozhatja meg, hogy a sportolók egy, a nemzetközi szövetség által nem engedélyezett versenyen indulhassanak.

Hirdetés

Hosszúékkal egy időben, de tőlük függetlenül az International Swimming League is pert indított a FINA ellen a decemberi torna miatt.

(Borítókép: Szilágyi Anna / Index)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/sport/uszas/2018/12/08/hosszu_katinka_beperelte_a_fina-t/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Addig szórakoztunk, hogy NB I. lett belőle

Addig szórakoztunk, hogy NB I. lett belőle

„Amikor bejöttünk ide a terembe egyszer egy amerikai kosarassal, azt mondta: oké, de hol fogjuk …