Elmaradt a várakozásoktól a MotoGP-s szereplése, ráadásul jó eséllyel jelenlegi alakulata sem folytatja a királykategóriás szereplést, így nem maradt más választása, mint újfent a középső géposztályban versenyezni.

' />
2019. február 24., vasárnapMa Mátyás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.24. Mátyás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Hivatalos: Lüthi jövőre visszatér a Moto2-be

Hirdetés

Hivatalos: Lüthi jövőre visszatér a Moto2-be

Elmaradt a várakozásoktól a MotoGP-s szereplése, ráadásul jó eséllyel jelenlegi alakulata sem folytatja a királykategóriás szereplést, így nem maradt más választása, mint újfent a középső géposztályban versenyezni.

Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva. (x)

Thomas Lüthi egy 125 köbcentis világbajnoki címmel a zsebében érkezett meg 2007-ben a 250-esek közé, és összesen 11 szezont húzott le az időközben Moto2-vé alakuló középső géposztályban. Az idei évre aztán megkapta a nagy lehetőséget: a Marc VDS-nél bemutatkozhatott a MotoGP-ben, a svájci teljesítménye azonban jelentősen elmaradt a várakozásoktól, mostanáig még pontot sem sikerült szereznie, így jó ideje pletykálták, hogy jövőre már nem lesz helye a királykategóriában – főleg annak fényében, hogy nagy valószínűséggel a belga istálló sem folytatja a szereplését a legnagyobbak között.

Hirdetés

A 31 éves versenyző számára logikus lépés a Moto2-be való visszatérés, s az Osztrák Nagydíj vasárnapján hivatalosan be is jelentették, hogy Lüthi aláírt a Dynavolt Intact GP csapatával. „Továbbra is egy valóra vált álomként tekintek a MotoGP-be, még ha a körülmények nem is tették egyszerű a szereplést az előző hónapokban. Viszont örülök, hogy egy ilyen nagyszerű lehetőség nyílt előttem a következő évekre. A Dynavolt Intact GP egy erős, biztos alapokon nyugvó és jól szervezett csapat, ahol lehetőség van a legjobbunkat nyújtani” – idézi a svájci szavait az alakulat közleménye.

Lüthi szerződése „2019-re és utánra” szól a gárda tájékoztatása szerint, csapattársa pedig az a Marcel Schrötter lesz, aki idén csatlakozott hozzájuk. A MotoGP-ből visszalépő versenyző annak a Xavi Vierge-nek a helyét veszi át a Dynavolt Intact GP Kalexének nyergében, aki pedig a menedzsere szerint a Marc VDS Moto2-es alakulatában fogja húzni a gázt jövőre a szerződést hosszabbító Alex Marquez oldalán, a királykategóriába fellépő Joan Mir helyén.

Fotó: MotoGP Media

Forrás: http://www.p1race.hu/hir/hivatalos_luthi_jovore_visszater_a_moto2-be_20180812

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A szezon potyáját hozhatta  össze a Loki-kapus Nagy

A szezon potyáját hozhatta össze a Loki-kapus Nagy

Szombaton 2-1-es vereséget szenvedett idegenben a Debrecen a Paks ellen, a hazaiak hátrányból fordítva szerezték …