2018. augusztus 20., hétfőMa István napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 283,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
2018.08.20. István Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 283,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Hihetetlen hiba miatt zárták ki a magyar váltót

Hihetetlen hiba miatt zárták ki a magyar váltót

A táv felénél kizárták a magyar csapatot a nyíltvízi úszók Európa-bajnokságának váltóversenyéből, mivel Sömenek Onon Kata rossz irányba indult el, és nem kerülte meg a rajt utáni első bóját, írja az MTI.

A Loch Lomond vizében a négyfős váltók tagjainak egyenként 1250 métert kellett a lehető leggyorsabban megtenniük. Gellért Gábor szövetségi kapitány a férfiakat küldte előre, akiknek így megfelelő előnyt kellett kidolgozniuk a nők számára. Székelyi Dániel végül 12:44.9 perc után pacsizott Huszti Dáviddal.

Őt Sömenek Onon Kata követte, de óriásit hibázott: a tőle balra elhelyezkedő bóját megkerülve kellett volna elindulnia, ehelyett ő egyenesen nekivágott a távnak, amiért nem sokkal később fel is mutatták neki a piros lapot.

Hirdetés

Elképzelni nem tudom, mi történhetett. Tíz kilométeren is úszott, előtte is többször leúsztuk a köröket. Talán a verseny hevében olyan izgalmi állapotban volt, ami ezt okozhatta. Nagyon össze van törve

– nyilatkozta az MTI-nek Gellért Gábor. A váltó negyedik tagja, Novoszáth Melinda így már nem ugrott vízbe.

Forrás: https://index.hu/sport/uszas/2018/08/11/kizartak_a_magyar_valtot_nyiltvizi_uszas_eb/

Lehet, hogy érdekel...

Leekens: Lehetetlent vártak tőlem Magyarországon

Június közepén küldte el a Magyar Labdarúgó-szövetség a belga Georges Leekenst és tette meg helyette …