2018. november 14., szerdaMa Aliz napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 286,00 Ft | CHF: 283,00 Ft
2018.11.14. Aliz Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 286,00 Ft | CHF: 283,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Hiába fenyeget a FINA, Hosszú Katinka úszni fog Torinóban

Hirdetés

Hiába fenyeget a FINA, Hosszú Katinka úszni fog Torinóban

Hosszú Katinka néhány napja a Facebook-oldalán jelentette be, hogy ahol verseny van, ő ott elindul, és alig várja már, hogy részt vehessen az Energy Standard versenyén Torinóban, decemberben. Aznap az Inside The Games azt írta, ezzel a magyar háromszoros olimpiai bajnok – és minden klasszis úszó, aki elindul az olaszországi eseményen – akár kétéves eltiltást reszkíroz.

A pénzdíjas versenysorozatot, amelynek első állomása lesz a torinói, az International Swimming League (ISL) szervezi. A FINA ezt a szervezetet nem ismeri el, erről pedig már a nyáron figyelmeztetést küldött a tagországai úszószövetségeinek. Az sem tetszik a FINA-nak, hogy az új verseny időpontja – december 20-21. – nagyon közel van az általuk szervezett rövidpályás világbajnokságéhoz, amit december 11-16. között tartanak.

A Borsnak Csurka Gergely, a Magyar Úszószövetség sajtófőnöke elmondta, két olimpiai bajnok, Adam Peaty és Sarah Sjöström már jelezte, hogy nem megy a vb-re, a torinói versenyen viszont ott lesz. „Ezért keményített be a FINA, a fenyegetéstől és a vb-pénzek emelésétől várja, hogy a sportág legjobbjai elinduljanak Kínában” – magyarázta.

Azt ugyanakkor nem tudja elképzelni Csurka, hogy a FINA valóban eltiltja a legjobbjait. „Ha elmegy a 24 legnagyobb sztár Torinóba, és eltiltja őket a FINA, nem marad egyetlen húzónév sem. Ráadásul a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) nem engedélyezné ezt, mert törvénytelen.”

Hirdetés

A lap megkereste Hosszú Katinka sajtóság, Kiss Kingát is, aki megerősítette, hogy a magyar úszó ott lesz a vb-n és az ISL-versenyen is. Arra nem akart válaszolni, hogy tart-e Hosszú az eltiltástól.

Forrás:
http://hvg.hu/sport/20181110_fina_uszas_hosszu_katinka_penzdijas_verseny#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Makaóban az 1 százalékos esély is számít

Makaóban az 1 százalékos esély is számít

Azzal a ténnyel, hogy az autósport veszélyes, minden versenyzőnek együtt kell tudnia élni, mert a …