2019. január 20., vasárnapMa Sebestyén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.01.20. Sebestyén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Ha Vettelnek lehet, lehessen másnak is

Hirdetés

Ha Vettelnek lehet, lehessen másnak is

Kockázatosat húzott a rajtnál Sebastian Vettel, aki meglehetősen a saját rajtkockáján kívül, ráadásul az ideális ív felé eltolva állt fel a vizes sanghaji aszfalton. Nagyon figyelni sem kellett a rajt előtt, hogy feltűnjön, a Ferrari nem egészen ott áll, ahol kellene, rettenetesen kilógott a helyéről.

Feltűnt ez a stewardoknak is, akik gyorsan megvitatták a dolgot, és úgy döntöttek, semmi gond nem volt Vettel rajtjával, hiszen nem előrébb állt fel, vonalban volt, csak épp beljebb, mint a többiek.

„Egyértelmű és teljesen érthető, hogy mit akart csinálni, beljebb jött, hogy a pálya szárazabb részéről induljon” – mondta a Red Bull-főnök Christian Horner, aki rámutatott arra is, hogy innen sokkal könnyebb indulni, mint az esőben csúszóssá váló fehér felfestésről. Horner viszont azt szeretné, hogy világosan mondja ki a szabálykönyv, mi vonatkozik a rajthelyre, abban ugyanis csak az szerepel, hogy mindenkinek a megfelelő rajtpozícióban kell felállnia, nincs tehát részletezve, hogy ezt a rajtkockára értik-e vagy sem.

Hirdetés

Tavaly is volt hasonló miatt kavar, akkor a Japán Nagydíjon pont egy Red Bull-pilóta, Daniel Ricciardo állt fel kicsit pozíción kívül, szintén az eső miatt – nem véletlen, hogy Horner nem tiltakozott Vettel lépése ellen. Ricciardo erre előre engedélyt kért az FIA-től, ezt viszont a mercis Lewis Hamilton kifogásolta, mondván ő is kért erre engedélyt, de tőle megtagadták.

Michelisz is hasonlóval trükközött tavaly Oroszországban – meg korábban többször is – a WTCC helyi futamán, ám lebukott, és boxáthajtásos büntetést kapott, ami egy túraautó-futamon pont jó arra, hogy tönkretegye az ember versenyét. Pedig nem lógott ki jobban, mint Vettel most.

Forrás: http://index.hu/sport/forma1/2017/04/10/vettel_rajthely_kina_christian_horner/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Kézilabda-vb: megizzasztották az olimpiai bajnokot a magyarok

Kézilabda-vb: megizzasztották az olimpiai bajnokot a magyarok

A magyarok a meccsen egyszer sem vezettek, legeredményesebb játékosuk pedig Szita Zoltán volt, aki hét …