2019. április 24., szerdaMa György napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 279,00 Ft
2019.04.24. György Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 279,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Gyurta adta át a legbizarrabb súlyemelőverseny olimpiai aranyát

Hirdetés

Gyurta adta át a legbizarrabb súlyemelőverseny olimpiai aranyát

Gyurta Dániel és Aján Tamás olimpiai aranyérmet adott át Türkmenisztában, hat évvel a londoni súlyemelőversenyek után tartották meg újra a szétdoppingolt 94 kiló ceremóniáját.

A 2012-es olimpia bajnoka hivatalosan az iráni Szaid Mohammadpurkarkarag lett, aki az eredeti versenyben csak ötödikként végzett.

Úgy került az élre, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság újraellenőriztette a doppingmintákat, és sorra jöttek a lebukások. A 94 kilóról kiderült,

Hirdetés

a legjobb hétből hat versenyző csalt. 

Aján Tamás, az aranyérmes Szaid Mohammadpurkarag és Gyurta Dániel az ashgabati eredményhirdetésen

Aján Tamás, az aranyérmes Szaid Mohammadpurkarag és Gyurta Dániel az ashgabati eredményhirdetésen

Így aztán törölték az akkori első Ilja Iljin (Kazahasztán), a második Alekszandr Ivanov (Oroszország), a harmadik Anatoie Ciricu (Moldova), a negyedik Anderij Gyemanov (Oroszország), a hatodik Intigam Zairov (Azerbajdzsán) és a hetedik Almasz Utyesov (Kazahsztán) eredményét.

Az új eredménylista szerint Mohammadpurkarkarag mögött az eredetileg nyolcadik Kim Mindzse (Dél-Korea) lett ezüstérmes, a bronzérem a lengyel Tomasz Zielinskihez került. Igaz, őt meg 2016-ban küldték haza az olimpiáról szteroidozás miatt.

Aján, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke és Gyurta, aki NOB-tagként volt jelen a vb-n, még két eredményhirdetést újított fel. A 2012-es olimpia bronzát pótolták női 58 kilóban, a thaiföldi Rattikan Siripuch-Gulnoi kapta; férfi 85 kilóban a kazah Gyenyisz Ulanov lett a harmadik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/sport/2018/11/08/gyurta_daniel_sulyemelo_vb_legbizarabb_olimpiai_dobogo_erematadas_turkmenisztan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nyolc másodperc sem kellett minden idők leggyorsabb PL-góljához

Nyolc másodperc sem kellett minden idők leggyorsabb PL-góljához

Minden idők leggyorsabb Premier League-gólját szerezte a Southampton-csatár Shane Long. A Watford elleni meccsen a …