2019. március 25., hétfőMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Gyakorlatilag száműzik a magyar csapatokat az Európa ligából

Hirdetés

Gyakorlatilag száműzik a magyar csapatokat az Európa ligából

2021-től megreformálja az európai kupasorozatait az UEFA, aminek részeként egy új sorozatot indítanak Európa Liga 2 néven. Ez a Bajnokok Ligája és az Európa Liga mellett fut majd. Az új kupasorozat indulásával párhuzamosan az EL csoportkörének létszáma azonban 48-ról 32-re csökkenhet, ami pedig a magyar csapatokat igen kellemetlenül érintheti. (Az UEFA terve bizonyára az, hogy rangosabbá szeretné tenni az európai kupacsatákat.)

A Blikk azt írja, a bajnokságokat rangsoroló kvótatáblázatból derült ki ugyanis, hogy az 55 tagország bajnokai továbbra is a BL selejtezőiben kezdhetik a szereplést,

ám az Európa-ligában csak a legjobb 15 liga képviselői indulhatnak 2021-től – az NB I csupán a 33. helyen van a listán, és nagyon valószínű, hogy ez 2024-ig így is marad.

Mindez azt jelenti, hogy a 16. és annál rosszabb helyen álló országok csak a harmadik számú sorozatban indulhatnak. Magyar klub viszont csak úgy kerülhet az EL-be, ha kiesik a Bajnokok Ligája selejtezőjéből. Ha azonban már az első körben búcsúzik, akkor csak EL 2-ben folytathatja a küzdelmeket.

Hirdetés

Az új kupacsaták kidolgozásában részt vett az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál is, aki azt mondta, nem a legszerencsésebb megoldás született. Ő eleve 64 csapatos EL-ben gondolkodott.

A helyzet annyiban pozitív, hogy a főtáblához a korábbi három helyett 2021-től elég két kört mennie a magyar bajnoknak. A BL-főtáblához viszont továbbra is négy győzelem kell.

Forrás:
http://hvg.hu/sport/20181207_Gyakorlatilag_szamuzik_a_magyar_csapatokat_az_Europaligabol#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

NFL: Rob Gronkowski 29 évesen visszavonul

NFL: Rob Gronkowski 29 évesen visszavonul

Hosszú hónapok találgatására került pont azzal, hogy Rob Gronkowski március 24-én egy Instagram-posztban bejelentette, 29 …