2019. április 19., péntekMa Emma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.19. Emma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Elutasították a magyar óvást, 0,04 másodperccel előzték meg az ezüstérmes Rasovszkyt

Hirdetés

Elutasították a magyar óvást, 0,04 másodperccel előzték meg az ezüstérmes Rasovszkyt

A LEN Nyíltvízi Technikai Bizottsága szombat reggel megtárgyalta a magyar csapat által benyújtott óvást, amely arra tett indítványt, hogy hirdessenek holtversenyt a férfi 10 kilométeres nyíltvízi úszásban a glasgow-i Európa-bajnokságon. A versenyt a holland Ferry Weertman nyerte meg Rasovszky Kristóf előtt, noha a hivatalos időmérő tizedre azonos időt állapított meg.

A bizottság megtekintette az időmérő berendezés által rögzített videófelvételt, valamint a célfotót, és ez alapján megerősítette a főbíró döntését, azaz elutasította a magyar csapat óvását.

Mint jelezték, a szabályok szerint el kell dönteni a helyezéseket, amennyiben megfelelő és elegendő bizonyság látható a panelek megérintésénél, ebben az esetben pedig egyértelműen megállapítható, hogy a holland versenyző érintette előbb a panelt.

A magyar csapat kérésére a hivatalos időmérő, a Microplus Timing kiadta a századmásodpercekre vonatkozó információt is, noha a szabályok szerint ez nem perdöntő, de a berendezés méri ezt is. Ez alapján 0,04 másodperccel valóban Weertman érte el előbb a panelt.

Hirdetés

A magyar szövetség a közeljövőben valószínűleg kezdeményezi a LEN-nél, hogy a hasonló esetek elkerülése érdekében a jövőben – a medencés úszáshoz hasonlóan – a századmásodpercek is számítsanak az eredménynél, és amennyiben azok is megegyeznek, az úszókhoz hasonlóan automatikusan hirdessenek holtversenyt, a célfotó figyelembe vétele nélkül.

Rasovszky a 10 kilométeren szerzett ezüstérme mellett előző nap 5 kilométeres nyíltvízi úszásban egyébként aranyérmes lett.

Forrás: http://hvg.hu/sport/20180811_Elutasitottak_a_magyar_ovast_004_masodperccel_eloztek_meg_a_ezustermes_Rasovszkyt#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az Atlético fegyelmi eljárást indított Diego Costa ellen

Az Atlético fegyelmi eljárást indított Diego Costa ellen

A nyolc mérkőzésre eltiltott Diego Costa nem volt hajlandó részt venni az Atlético Madrid csütörtöki …