2018. december 15., szombatMa Valér napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 286,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
2018.12.15. Valér Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 286,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Elsőről negyedik helyre visszaeső sportolót ilyen boldognak nem láttunk még

Hirdetés

Elsőről negyedik helyre visszaeső sportolót ilyen boldognak nem láttunk még

A 200 méteres síkfutás Európa-bajnoki címvédője Bruno Hortelano volt, a spanyol atléta Berlinben viszont csak a negyedik helyet tudta megszerezni. A verseny után mégis olyan átszellemülten és boldogan nyilatkozott, mintha az övé lett volna az első hely. 

„Valószínűleg a legtöbb atléta szomorú lenne a negyedik hely miatt. Én nem az aranyéremről estem vissza a negyedik helyre, hanem a lehető legmélyebbről jutottam el eddig. Ez egy elég nagy ugrás, hogy lehetnék ezután mérges. Hogy mit jelent a legmélyebben lenni? Életem legjobb formájában voltam, és aztán mindent elvesztettem. Kórházban kerülte, úgy éreztem magam, mint aki lebénult. Hetekig. Újra kellett tanulnom járni, mindent az alapokról kellett elkezdnem, a kocogást is. Sokat szenvedtem, fizikai fájdalmaim voltak, de lelkileg is megszenvedtem, pszichológussal is dolgoztam együtt. A legalját azt jelentette, hogy mindent elvesztettem, most pedig itt vagyok, hogy már semmit sem veszíthetek, ezért látnak ilyen boldognak.” – mondta Hortelano.

A spanyol atléta a riói olimpia után, 2016 szeptemberében szenvedett autóbaleset. Az autót vezető unokatestvére elaludt a volánnál, amikor Madrid közelében nekimentek egy teherkocsinak. Hortelano azért is szenvedett súlyos sérüléseket, mert nem volt bekapcsolva a biztosági öve. Megsérült a koponyája és a térde, a legrosszabb állapotban jobb karja volt, kétszer is meg kellett műteni, hogy megmentsék.

A spanyol futó a teljes 2017-es szezont kihagyta, idén viszont már újra nagy formában volt, sokkal jobb fizikai állapotba került, mint korábban bármikor. Július 23-én új spanyol rekordot futott 200 méteren, 20,04 a legjobbja, de százon és négyszázon is ő a spanyol rekorder.

Csütörtökön is közel volt élete legjobbjához, csak egy századdal volt lassabb, 20,05-öt futott, de ezzel leszorult a dobogóról. A második Nethaneel Mitchell-Blake és a harmadik Alex Wilson is 20,04-et ment, az aranyat nyerő török Ramil Guliyev viszont egy másik dimenzióban mozgott, 19,76-tal zárt.

Forrás: https://index.hu/sport/atletika/2018/08/10/bruno_hortelano_legboldogabb_4._helyezett_atletika_eb_200_meter_serules/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kinek szólt a Chelsea-szurkolók antiszemita dala a Vidi elleni meccsen?

Kinek szólt a Chelsea-szurkolók antiszemita dala a Vidi elleni meccsen?

A Vidi FC csütörtök este 2-2-s döntetlent játszott a Chelsea ellen az Európa-ligában. A magyar …