Jorge Lorenzo csupán 135 ezreddel kapott ki Marc Marqueztől az időmérő edzésen Ausztriában, a mallorcai szerint meglehetett volna a pole-pozíció, ha nem történik egy kisebb félreértés a kvalifikáció hajrájában.

' />
2019. február 15., péntekMa Kolos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.15. Kolos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Egy félreértés miatt úszott el a pole Lorenzo számára?

Hirdetés

Egy félreértés miatt úszott el a pole Lorenzo számára?

Jorge Lorenzo csupán 135 ezreddel kapott ki Marc Marqueztől az időmérő edzésen Ausztriában, a mallorcai szerint meglehetett volna a pole-pozíció, ha nem történik egy kisebb félreértés a kvalifikáció hajrájában.

Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva. (x)

Egy félreértés miatt csúszhatott le a spielbergi pole-pozícióról Jorge Lorenzo, a spanyol az utolsó etapján nem új elülső gumival hajtott pályára. Rajta kívül Marc Marqueznek és Andrea Doviziosónak volt komoly esélye a rajtelsőségre szombat délután, végül a Honda címvédője futotta meg a leggyorsabb kört az osztrák helyszínen, Lorenzo pedig harmadikként zárt. A mallorcai három etapot futott a Q2-ben, eggyel többet két riválisánál, mindannyiszor új gumikat rakatott fel hátulra a Ducatira. Ugyanakkor elöl ugyanazt a gumit használta végig az időmérőn, noha az utolsó nekifutás előtt lett volna lehetősége cserélni.
 
„A végén talán lett volna időnk felrakni egy új gumit, amelyet mindig jobban preferálok, ha kicsit gyorsabban akarok menni. Azonban akadt egy kis félreértés a garázsban és nem cseréltünk. Lehet, hogy részben emiatt úszott el a pole-pozíció számunkra. Mindannyian tudtuk, hogy hárman leszünk ott szorosan az élen és így is történt, egy tizeden belül voltunk egymáshoz képest” – idézi a spanyolt a Motorsport.com szakoldal.
 
Lorenzo elismerte, hogy szombaton sem volt meg a kellő magabiztossága a hármas szektorban, ahogyan már a pénteki napon sem. „A negyedik szabadedzésen javult egy kicsit a helyzet abban a szektorban, de sajnos még mindig hiányzik valami. Ez nem a motor beállításán múlik, inkább az én vezetési stílusomon. Tanulmányozni fogom még egy kicsit a felvételeket, aztán majd meglátjuk, mit tehetünk holnap. Szerintem a bemelegítésen megpróbálhatunk még javulni a féktávokon, ez további tizedeket jelenthet.”
 
Fotó: Ducati Media

Hirdetés

Forrás: http://www.p1race.hu/hir/egy_felreertes_miatt_uszott_el_a_pole_lorenzo_szamara_20180811

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

“Cris, ideje abbahagyni – kezd késő lenni!”

A korábbi spanyol labdarúgó, Toñito együtt játszott a tinédzser Cristiano Ronaldóval még a Sporting CP-nél. …