Az olasz arról nyilatkozott, hogy mi miatt nem jött össze a spielbergi győzelem, valamint a futam végén elkövetett hibájáról is beszélt.

' />
2019. február 15., péntekMa Kolos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.15. Kolos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Dovizioso: „Sokba kerültek a Jorge mögött töltött körök”

Hirdetés

Dovizioso: „Sokba kerültek a Jorge mögött töltött körök”

Az olasz arról nyilatkozott, hogy mi miatt nem jött össze a spielbergi győzelem, valamint a futam végén elkövetett hibájáról is beszélt.

Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva. (x)

Bár jól indult Andrea Dovizioso versenye, az olasz végül csak a dobogó legalsó fokára állhatott fel, ráadásul a futam végén a nála puhább gumikat használó csapattársa sokkal jobban életben tudta tartani az abroncsokat. A olasz csalódott szavait a Motorsport.com idézi: „A futam végére talán már nem volt alkalmas a gumi, amit választottam, de Lorenzót sem tudtam megelőzni vele” – mondta a tavalyi spielbergi futamot megnyerő Dovizioso.

Hirdetés

„Túlságosan is elhasználtam a hátsó gumimat, hogy megelőzzem Jorgét és nem sikerült. Volt a versenynek egy szakasza, amikor gyorsabb voltam nála, de nem tudtam megfelelően előkészíteni az előzést és ez túl sokba került nekem, mert túl korán vissza kellett vennem a tempóból. Tíz körrel a leintés előtt volt egy kisebb hibám, de a hátsó abroncsom jobb oldalával már ekkor is gondjaim voltak.”

Dovizioso Marquez futam elején bemutatott elképesztő tempójáról, valamint az első kanyarban elkövetett hibájáról is nyilatkozott: „A verseny elején aggódni kezdtem, mert nem számítottam rá, hogy Marc el fog lépni. Viszont hét-nyolc körrel később rájöttem, hogy nem jobb a tempója, mint a miénk, ezért Jorgéra koncentráltam és nem Marcra. Szerintem, ha sikerült volna az előzés, akkor más lehetett volna a futam kimenetele, de ezt sosem fogjuk megtudni. Amikor leszaladtam a pályáról, akkor túl sokat veszítettem és az utolsó három körben már nem tudtam jól motorozni. A hátsó gumi nem bírta ki a végéig, ráadásul három kanyar kijáratán is nagyon szenvedtem és ezzel túl sok időt veszítettem.”

Fotó: MotoGP Media

Írta: Krizsa Gergő

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások