Ígéretes helyzetből kezdheti meg a spielbergi versenyt Andrea Dovizioso, aki tavaly győzött ezen a pályán. A Ducati olasz motorosa szerint nem biztos, hogy megismétlődik a brnói recept a Red Bull Ringen a vasárnapi futamon.

' />
2019. március 21., csütörtökMa Benedek napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
2019.03.21. Benedek Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Dovizioso: „Nem biztos, hogy működni fog a szokásos stratégia”

Hirdetés

Dovizioso: „Nem biztos, hogy működni fog a szokásos stratégia”

Ígéretes helyzetből kezdheti meg a spielbergi versenyt Andrea Dovizioso, aki tavaly győzött ezen a pályán. A Ducati olasz motorosa szerint nem biztos, hogy megismétlődik a brnói recept a Red Bull Ringen a vasárnapi futamon.

Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva. (x)

Miután sikerült az első sorba kvalifikálnia magát, Andrea Dovizioso magabiztosan várja a vasárnapi futamot a Red Bull Ringen. Az olasz tavaly nyert Spielbergben, idén is ő a verseny egyik favoritja, az időmérőn mindössze két ezreddel kapott ki Marc Marqueztől. Dovizioso elégedett ezzel az eredménnyel, szerinte nincs nagy különbség az első, a második vagy a harmadik rajthely között.
 
„Különös napunk volt, bizarr körülmények uralkodtak, főleg a negyedik edzésen. A sok eső miatt nem volt annyira felgumizva az aszfalt, nem éreztem annyira jól a motort. Nem hittem, hogy versenyképesek leszünk a kvalifikáción, de végül is megvolt a kellő magabiztosság. Holnap nagy kérdés lesz a megfelelő gumiválasztás és hogy milyen stratégiát érdemes követni a futamon. Harcolhatunk a dobogóért és a győzelemért, de holnap bármi megtörténhet” – olvasható Dovizioso nyilatkozata a Bikesportnews.com szakoldalon.
 
Nem lehet tudni, hogy a spielbergi futam hasonlóképpen zajlik-e majd, mint a brnói, ahol az élmezőny igen lassú tempót diktált a verseny első felében. Egy hete sikerült győznie és az elmúlt évek tapasztalatai alapján van némi esély egy hasonló lefolyású futamra ezen a helyszínen is. „Erről a többieket is meg kéne kérdezni. Hosszú verseny vár ránk, az elején valószínűleg spórolni kell a gumikkal és az üzemanyaggal is. Általában ez a stratégia, de ez nem jelenti azt, hogy ez is fog történni.”
 
Dovizioso Brnóban új fejlesztésű vázat használt, de a futam utáni teszten végül is úgy döntöttek, hogy egyelőre a régivel folytatják. Az olasz szerint nincs is számottevő különbség a kettő között.
 
Fotó: Ducati Media

Hirdetés

Forrás: http://www.p1race.hu/hir/dovizioso_nem_biztos_hogy_mukodni_fog_a_szokasos_strategia_20180811

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pogba bejelentkezett Zidane-hoz

Pogba bejelentkezett Zidane-hoz

A francia válogatott a szokásos edzőtáborában, Clairefontanie-ben készül a pénteki, Moldova elleni Eb-selejtezőre. Itt nyilatkozott …