2019. február 24., vasárnapMa Mátyás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.24. Mátyás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Doppingeljárás miatt csere a vb-re készülő kajak-kenu-keretben

Hirdetés

Doppingeljárás miatt csere a vb-re készülő kajak-kenu-keretben

Doppingeljárás miatt változások történtek az augusztus 22-én kezdődő portugáliai kajak-kenu világbajnokságra készülő magyar válogatott keretében. A magyar szövetség (MKKSZ) szombati tájékoztatása szerint Hüttner Csaba szövetségi kapitány döntése alapján a férfi kajakpárosok 500 méteres versenyében Tóth Dávid és Kulifai Tamás, 1000 méteren pedig Noé Bálint és Ilyés Róbert indulhat.

A változásra azért volt szükség, mert a Magyar Antidopping Csoport (MACS) eljárás alá vonta a korábban megnevezett kajakpáros, a júniusi Európa-bajnokságon aranyérmes Mozgi Milán, Somorácz Tamás egység egyik tagját, írja az MTI, azt viszont még nem közölték, hogy a kettejük közül melyiket.

A közlemény szerint az MKKSZ a jogszabálynak, egyben saját szabályzatának megfelelően az érintett sportoló versenyzési engedélyét felfüggesztette. Az eset annak az együttműködésnek köszönhetően derült ki, amelyet az MKKSZ és a MACS két évvel ezelőtt kötött. A szövetség saját költségvetése terhére évente 25 millió forintot fordít a lehető legszélesebb körű ellenőrzésekre.

Hirdetés

A felnőtt válogatott augusztus 21-én utazik Montemor-o-Velhóba, a világbajnokság másnap a para kajak-kenusok futamaival kezdődik.

Borító- és címlapkép: A győztes Mozgi Milán (elöl) és Somorácz Tamás a férfi kajak párosok 500 méteres versenyének döntője után a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon 2018. június 10-én. – Kovács Tamás / MTI.

Forrás: http://index.hu/sport/kajak-kenu/2018/08/11/doppingeljaras_miatt_csere_a_vb-re_keszulo_kajak-kenu-keretben/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A szezon potyáját hozhatta  össze a Loki-kapus Nagy

A szezon potyáját hozhatta össze a Loki-kapus Nagy

Szombaton 2-1-es vereséget szenvedett idegenben a Debrecen a Paks ellen, a hazaiak hátrányból fordítva szerezték …