2019. március 21., csütörtökMa Benedek napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
2019.03.21. Benedek Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Buffon: A bírónak egy szemetesláda van a szíve helyén

Hirdetés

Buffon: A bírónak egy szemetesláda van a szíve helyén

A futballtörténelem egyik, ha nem a legdrámaibb büntetőjével jutott elődöntőbe a Real Madrid a Juventus elleni BL-negyeddöntő-visszavágón szerda este. A madridi meccsen 3-0-ra vezetett a Juventus, ezzel ledolgozta a Torinóban 3-0-ra elbukott első meccses hátrányát.

Michael Oliver bíró 3 percet tett rá a 90-re, és már mindenki a hosszabbításra készült, amikor úgy 92:20-nál Cristiano Ronaldo nagyszerűen visszafejelt egy beívelt labdát, ziccerbe hozta a középen érkező Lucas Vázquezt. A szélső mellkassal átvette, ám ekkor érkezett a Juve-középhátvéd Benatia, hátulról fellökte, Oliver bíró pedig befújta a jogosnak tűnő büntetőt. Alig fél perccel a vége előtt.

Igen, tizenegyes volt. Cristiano visszatette nekem a labdát, be akartam fejezni, de jött a középhátvéd, és felborított. Nem kérdés, hogy büntető

Hirdetés

– mesélte az egyik főszereplő, Lucas Vázquez.

Benatia természetesen pont az ellenkezőjét gondolta:

Elértem a labdát, lehetett látni, hogy irányt váltott a cipőmön, ő meg eldobta magát, mert mást nem tudott tenni. Abszurd egy ilyen büntetővel kiesni.

A labda irányváltását a videó nem feltétlenül támasztja alá, az viszont egyértelmű, hogy a Real játékosa abban a pillanatban eldobta magát, hogy Benatia keze hozzáért a hátához, meg sem próbálta megjátszani a labdát, csak a büntetőre hajtott. Láttunk már olyat, hogy egy angol bíró ilyet nem fúj be.

Gianluigi Buffon Juve-kapus az akciónál megfogta a labdát, azzal a kezében rohanta meg Olivert, és nem éppen tökéletes angoljával egy (vagy inkább több)

„go to shit”

felkiáltással hozta a tudtára, nem ért egyet vele. Oliver emiatt egyből pirossal kiállította a futball-legendát, nem adta meg neki az esélyt, hogy odaálljon a párharc potenciálisan döntő lövése elé. Bár nem tett semmi szabálytalant, Vázquezhez hozzá sem ért, csak a pillanat hevében kijött belőle pár szó.

Mivel a Juvénak még két cseréje is volt, bejött a cserekapus, a lengyel Szcsesny büntetőt védeni.

Cristiano Ronaldo állt vele szemben, és 150. Bajnokok Ligája-meccsén 120. góljára készült. Már a 97. percben, mert majdnem öt percre volt szükség, hogy csituljanak az indulatok. A portugál nem először végzett el döntő tizenegyest, legutóbb a 2016-os BL-döntő utolsó lövését vállalta. Most sem bízta a véletlenre, kegyetlenül kilőtte a bal felső sarkot, a kapusnak esélye sem volt.

Ezzel zsinórban nyolcadik BL-elődöntőjébe rúgta a Real Madridot, amihez hasonló sorozatot más csapat nem ért el az első számú európai kupában.

Az egyik oldalon az érzelmek, a másikon az indulatok értek tetőfokra. Ronaldo félmeztelenül ünnepelt, mint mindig, majd azt mondta,

Nem is értem, miért reklamálták ezt a büntetőt. Ha nem rúgják fel, Lucas gólt szerez. Győztes csapatunk van. Bár ma nem voltunk jók.

Természetes, hogy a másik oldal nem a góllal, inkább a büntetővel és Michael Oliverrel foglalkozott.

„Ennek a bírónak egy szemetesláda van a szíve helyén. Ha ezt a 10 százalékos büntetőt befújod, nem vagy férfi. Egy állat vagy, aki főszereplő akar lenni egy nagyon kétes epizódban”

– szakadtak ki Buffonból a gondolatai. Majd így folytatta:

Nem teheted tönkre egy csapat álmát. Ha nincs meg hozzá a személyiséged, hogy egy ilyen meccs résztvevője legyél egy ilyen stadionban, akkor ülj a lelátóra a feleségeddel meg a gyerekeddel, idd a Sprite-od és eszegesd a csipszed.

Arról, hogy mit mondott Olivernek, amiért az kiállította, a kapus a következőket mondta:

Bármit mondhattam volna abban a pillanatban, a bírónak tudnia kellett volna, hogy mekkora katasztrófát idézett elő. Aki ezt nem tudja kezelni, annak a lelátón a helye.

Giorgio Chiellini, a másik Juve-középhátvéd még ennyire sem fogta vissza magát.

Sosem loptak meg még így. Szégyentelenül nyomják a Real Madridot a Bajnokok Ligájában, sosem lehet másképp. A Bayernnél sem felejtik, ami ugyanitt történt velük egy éve

– nyilatkozta az olasz köztévének, a RAI-nak. A véleményét egyébként már a pályán, a büntető előtt a Real-játékosok tudomására hozta, amikor a pénz nemzetközi kézjelével utalt rá, szerinte a zsebükben van a bíró.

Pont egy éve a Bayernnel játszott szakasztott ilyen BL-negyeddöntőt a Madrid, ők nyertek Münchenben 2-1-re, a Bayern Madridban 2-1-re, majd jött a hosszabbítás, és a végeredmény Kassai Viktor minden idők legnagyobb európai bíróámokfutásával: 4-2 a Realnak.

Természetes, hogy az olaszok nem láttak, illetve nem adtak volna büntetőt az utolsó utáni percben, de nem adott volna a spanyol exbíró, Iturralde Gonzalez sem, aki manapság az egyik madridi sportújság, a nyíltan és elfogadottan Real-drukker AS szakértője. Az 51 éves Iturralde, aki 17 éven át fújt a spanyol ligában – közte három El Clasicón – és 14 éven át volt FIFA-bíró, percekkel a lefújás után megírta a weboldalon:

Benatia nem lökött számottevően, nem volt elég ahhoz, hogy büntetőt fújjanak ellene.

Pont erről beszélgetett egyébként az események hátterében Massimo Allegri Juve-edző a Real sérült csapatkapitányával, Sergio Ramosszal. A játékos a meccs végére lejött a játékoskijáróhoz a VIP-ből, és nem halkan megjegyezte, ez bizony egyértelmű büntető volt.

11-es volt?


  • 1

    Ezt ilyenkor ne fújják be

  • 0

    Nem

  • 0

    Igen

Mire Allegri közelről az arcába nézett, és azt mondta, „az is, amit nekünk nem adtak meg otthon a 93. percben”. Allegri nem sokkal később kifejtette, Cuadrado felrúgására gondolt az első meccsről, „ezek a dolgok súlyosan számítanak egy ilyen párharcban”.

Végül azt is megindokolta, hogy bár két cserét is megtartott a hajrára, miért nem szakítgatta meg a Real-nyomást egy-egy cserével az utolsó percekben:

El akartam juttatni a csapatom a hosszabbításig, aztán megerősíteni.

Arról nem beszélt, hogy az a plusz 3-5 perc játék, amennyivel többet lettek volna a pályán, ha a 87-90. percben jönnek be, tényleg annyit számít-e.

Forrás: https://index.hu/sport/futball/2018/bl/2018/04/12/buffon_a_bironak_egy_szemetes_lada_van_a_szive_helyen/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kézi: Tovább marad Békéscsabán a nemrég érkezett irányító

Kézi: Tovább marad Békéscsabán a nemrég érkezett irányító

Íme, a klub bejelentése: “A 2019. január 2-án Kisvárdáról kölcsönbe érkező irányítóval további egyéves szerződés …