2020. szeptember 22., keddMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Börtönből a Bajnokok Ligája góllövői közé

Börtönből a Bajnokok Ligája góllövői közé

Ha valaki a Bajnokok Ligájában középhátvédként két gólt szerez öt meccsen, az remek teljesítmény. Ha hozzávesszük, hogy már a BL-selejtezőkön is szerzett kettőt, akkor kis túlzással azt mondhatjuk, ő vitte be a csapatát a csoportkörbe. Ha ehhez hozzátesszük, hogy az illető másfél éve még börtönben volt, az már meghökkentő. 

Pedig Ruben Semedo ezt vitte véghez: a sorsa két éven belül vett nagy fordulatot, majd ívelt fel annyira, hogy Hollywoodban akár filmet is forgathatnának róla. 

A portugál futball nagy tehetsége

A portugál futballista gyerekkora nehezen alakult: zöld-foki-szigeteki, bevándorló szülők gyerekeként született Portugáliában. Az apját lecsukták, amikor ötéves volt, majd tíz évig nem is hallott róla. Anyja nevelte fel őt és nővérét, vért izzadva a megélhetésért. Ruben vagy az utcán kallódott, vagy futballozott.

Amatőr csapatokban játszott még 16 évesen is, csoda, hogy később profi futballista lett. Nagyjából az utolsó pillanatban felfedezte fel és igazolta le az egyik legnagyobb portugál klub, a lisszaboni Sporting. 2010-et írtunk ekkor, és úgy tűnt, élete sínre került, lépdelt előre a korosztályos csapatokban, aztán négy év múlva már a felnőtt keretnél volt.

Jött az ilyenkor szokásosnak állomás a pályafutásában: kölcsönadták. A spanyol alsóbb osztályú Reusban, majd a portugál első ligás Vitoria Setubalban töltött egy-egy szezont, hogy aztán 2016-ban Jorge Jesus edző beépítse a Sporting első csapatába. Harmincegy meccsen szerepelt a szezonban, a védelem meghatározó embere lett. Jesus azt mondta róla, hogy a portugál válogatott védelmének egyik leendő alapembere. Annyira megindult szekere, hogy a spanyol első ligás, szinte mindig az első tízben végző klub, a Villarreal bejelentkezett érte, és 14 millió euróért megvette a Sportingtól.

Messivel a Villareal - Barcelona meccsen 2017. december 10-én

Messivel a Villareal – Barcelona meccsen 2017. december 10-én

Fotó: Power Sport Images / Getty Images Hungary

A Villarreal nem számít nagy csapatnak,

ezt jelzi, hogy Semedo a klub történetének harmadik legdrágább igazolása volt. 

Korábban csak a brazil Nilmarért és a spanyol válogatott Roberto Soldadóért fizettek többet 2,5, illetve 2 millió euróval.

Menő liga, jó csapat, de minden félrement

Semedo némi rizikót jelentett, mivel külföldön első osztályban még nem bizonyított, és lehetett hallani fegyelmi gondokról is vele kapcsolatban. Például azt, hogy jogosítvány nélkül vezetett, és lekapcsolták. A pályán sem volt szent, 24 bajnokin kétszer is kiállították a Sportingból 2016/17-ben.

Semedo volt barátnőjét és gyerekét Portugáliában hagyva, unokatestvérével és egy jóbarátjával költözött át Valencia egyik legmenőbb negyedébe, ahol nagyon gyorsan, nagyon elszaladt vele a ló a szó legrosszabb értelmében:

  • 2017 októberében Semedót meggyanúsították, hogy egy éjszakai szórakozóhely előtt üvegpalackot tört össze egy férfi fején,
  • novemberben eljárás indult ellene, mert lőfegyverrel fenyegette egy nightclub alkalmazottját a hely előtt,
  • 2018 februárjában pedig két cinkosával együtt elrabolt, megkötözött és megvert egy férfit, majd kirabolta annak lakását.

Az első két vétséget még megúszta szabadlábon, de a Villarrealban így is csak öt meccsen játszott decemberig, amikor megsérült. Lábadozása alatt történt az utolsó, legsúlyosabb bűntette. A feltételezések szerint adósságot próbáltak behajtani két társával, ezért egy hajnalon

foglyul ejtették, és Semedo lakására hurcolták a férfit, akit lekötöztek, és baseballütővel vertek. Azzal fenyegették, levágják az egyik ujját. Majd bezárták, elmentek a lakására, ahonnan 24 ezer eurónyi értéket vittek el.

Minderről már a férfi számolt be a rendőrségen, ahová nagy nehezen sikerült eljutnia. Azt mondta, amikor Semedóék egyik helyről a másikra szállították át, akkor sikerült megszöknie. Állította, hogy Semedo kétszer is rálőtt a valenciai utcákon, de nem találta el, ennek köszönheti az életét. De így sem úszta meg épp bőrrel, mert a bokáját eltörték és összevissza verték.

<img id="kep_szerkfoto_image_30622731" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2019/12/05/ruben_semedo_elozetes_borton_ovadek_bajnokok_ligaja_gol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Legyenek csendben - kéri a holland miniszterelnök a szurkolókat

Legyenek csendben – kéri a holland miniszterelnök a szurkolókat

Mark Rutte holland miniszterelnök szerint nem segíti a koronavírus-járvány elleni védekezést az, hogy a drukkerek …