Elképesztően izgalmas futamot hozott a Moto3-asok versenye Spielbergben, Marco Bezzecchi végig hidegvérrel motorozva majdnem tökéletes rajt-cél győzelmet aratott, mögötte Enea Bastianini és a sérülten rajthoz álló Jorge Martin ért célba.

' />
2019. február 15., péntekMa Kolos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.15. Kolos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Bezzecchi sikeresen visszatartotta Martint Spielbergben

Hirdetés

Bezzecchi sikeresen visszatartotta Martint Spielbergben

Elképesztően izgalmas futamot hozott a Moto3-asok versenye Spielbergben, Marco Bezzecchi végig hidegvérrel motorozva majdnem tökéletes rajt-cél győzelmet aratott, mögötte Enea Bastianini és a sérülten rajthoz álló Jorge Martin ért célba.

Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva. (x)

Életében először rajtolhatott az élről egy futamon Marco Bezzecchi, az olasz megőrizte a vezetést a rajtnál, a második helyért Albert Arenas harcolt a sérülten versenyző Jorge Martinnal. Az első kör végén Gabriel Rodrigo felért rájuk és megelőzte Arenast, ennek a négyesnek sikerült egy kicsit elszakadnia a mezőny többi tagjától.
 
Bezzecchi megpróbált ellógni az élen, Rodrigo pedig egy hiba után Jaume Masia mögé került, mögöttük nagy lendülettel, sorozatban szórva a leggyorsabb köröket zárkózott fel Lorenzo Dalla Porta. Martin nem engedte el Bezzecchit, de a spanyolon szorosan ott volt Arenas és Masia is. A bajnokság két éllovasa kivárt, a két kihívó csak egy-egy pillanatra tudott bezavarni.
 
Az ötödik helyért Fabio Di Giannantonio csatázott a két Leopard Racinggel, Andrea Migno bukott először a futamon féltávnál. Tíz körrel a verseny vége előtt Martin visszaesett a negyedik helyre, de hamar visszaelőzte Arenast és Masiát is. Az első dobogójáért hajtó spanyol nem hagyta magát, ennek köszönhetően Bezzecchi lélegzetvételnyi előnyre tett szert.
 
Martin újabb lendületet vett és visszaért az olasz mögé, nagyot hajráztak a Leopard Racing motorosai is, akik igyekeztek felérni a vezető kvartettre. Martin három körrel a leintés előtt megtámadta Bezzecchit, kétszer is bebújt mellé, de a vb-éllovas visszaállt az élre és a célig már nem is engedte ki a vezetést a kezéből.
 
Masia egy utolsó körös előzéssel próbálkozott, kis híján meg is lett a második hely, de végül az őrült hajrát produkáló Enea Bastianini és Martin is elment mellette. A spanyol utolsó kanyarban bemutatott manőverét vizsgálják, de nem szabtak ki büntetést Martinra. A végül hatodikként befutó Masia a könnyeivel küszködött a leintés után az elvesztett dobogó miatt, Di Giannantonio és az egész hétvégén halványabban teljesítő Aron Canet csak a tizedik-tizenegyedik helyen ért be.
 
A futam végeredménye:
Hamarosan…
 
Fotó: MotoGP Media

Hirdetés

Forrás: http://www.p1race.hu/hir/bezzecchi_sikeresen_visszatartotta_martint_spielbergben_20180812

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

“Cris, ideje abbahagyni – kezd késő lenni!”

A korábbi spanyol labdarúgó, Toñito együtt játszott a tinédzser Cristiano Ronaldóval még a Sporting CP-nél. …