2019. május 23., csütörtökMa Dezső napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.23. Dezső Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe egy magyar karatés

Hirdetés

Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe egy magyar karatés

Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe egy magyar karatés – írja az Index. Nagy Botondé a világ leggyorsabb köríves rúgása, ráadásul nem is akármennyivel döntötte meg a korábbi csúcsot: az előző rekorder 0,70 másodpercét sikerült 0,476 másodpercre javítania.

A hivatalos Guinness Rekord küldöttség a madridi karate világbajnokságon mérte le Nagy rúgását. A karatés az Indexnek azt mondta, először csak szórakozásból próbálkozott meg a kihívással, de amikor látta, hogy jobbak az eredményei, mint bárki másé, meggyőzték, hogy álljon oda a hivatalos mérésre is.

A több mint száz próbálkozó közül az első idővel kerültem be a legjobb ötbe, vagyis a döntőbe, majd ott is sikerült a leggyorsabbnak lennem

– meséli Nagy. Ezután megkapta a lehetőséget, hogy Guinness Rekord-kísérletet hajtson végre, ami sikerült is. A karatés a helyszínen papírt is kapott róla, hogy övé a földkerekség leggyorsabb rúgása, de a hivatalos dokumentumot csak később küldik el neki.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/sport/20181114_Bekerult_a_Guinness_Rekordok_konyvebe_egy_magyar_karates#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

„Védett és szórakoztatott” – Mackógabi, a magyar El Loco

  Harmath Ákos: Középsuliba jártam, s a négy év során rendíthetetlenül lelkes tagja voltam az …