2019. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Befejezi minden idők legjobb női alpesi sízője

Hirdetés

Befejezi minden idők legjobb női alpesi sízője

Lindses Vonn, minden idők legeredményesebb női alpesi sízője a szezon végén visszavonul, még akkor is, ha nem sikerül megdönteni Ingemar Stenmark 86 győzelmes világkupa rekordját.

„Ez az utolsó szezonom lesz. Mindenféleképpen visszavonulok. Ha megdönteném a rekordot, az csodálatos lenne. Ha nem sikerülne, akkor is szép sorozatom van, és még mindig én vagyok a legsikeresebb női síző, ez olyan, amire igazán büszke vagyok. Lássuk meg, mi történik jövőre” – mondta Vonn.

Vonn karrierje során 82 győzelmet szerzett a világkupákon, a gyorsasági számokban, lesiklásban és szuper-G-ben erős amerikai négy győzelemmel beállítaná, öttel túlszárnyalná a svéd Stenmarkot.

Hirdetés

Lindsey Vonn a phjongcshangi olimpián

Lindsey Vonn a phjongcshangi olimpián

A phjoncshgangi téli olimpia előtt Vonn azt mondta, addig síel, míg meg nem dönti a rekordot, az sem számít, mennyi fájdalommal jár ez. De már akkor is hozzátette, hogy jó volna, ha egy szezon elég lenne a 87. győzelméhez.

A sikerei úgy érte el, hogy elég sokszor szenvedett súlyos sérüléseket. Először 2007-ben szakadt el a keresztszalagja, de 2014-ben is sérülés miatt hagyta ki az olimpiát. Idén is nagyon akarta az aranyat, de csak bronzot szerzett Dél-Koreában. Ezzel a legidősebb női érmes lett az alpesi síben. 

Volt olimpiai bajnok is, 2010-ben megnyerte a vancouveri lesiklást. A világbajnokságokon két arany-, három ezüst- és két bronzérmet szerzett.

Úgy tervezi, visszavonulása után üzleti ügyekkel foglalkozik, és a nevét viselő alapítványt irányítja majd.

A gyorsasági szakág novemberben, a kanadai Lake Louise-ban kezdi meg a szezont. Vonn kedvelt síterepe ez, már itt eggyel közelebb kerülhet a rekordhoz.

Nincs másik valóság, nincs másik Index.
Támogasd a fennmaradásunkat!

https://index.hu/tamogatas

Forrás:
https://index.hu/sport/telisport/2018/10/12/lindsey_vonn_a_szezon_vegen_visszavonul/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Börtönből vissza a jégre, majd újra a csúcsligába

Börtönből vissza a jégre, majd újra a csúcsligába

A 29 éves olimpiai bajnok, kétszeres Stanley Kupa-győztes hátvéd a teljes 2018/19-es szezont kihagyta.   …