Az Osztrák Nagydíj után dönt a jövőjéről a rutinos spanyol motoros, aki ezzel gyakorlatilag megerősítette, hogy jövőre már nem lesz a királykategória mezőnyének tagja.

' />
2019. február 15., péntekMa Kolos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.15. Kolos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Bautista: „A Moto2-ből és a Superbike-ból vannak ajánlataim”

Hirdetés

Bautista: „A Moto2-ből és a Superbike-ból vannak ajánlataim”

Az Osztrák Nagydíj után dönt a jövőjéről a rutinos spanyol motoros, aki ezzel gyakorlatilag megerősítette, hogy jövőre már nem lesz a királykategória mezőnyének tagja.

Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva. (x)

Már az elmúlt hetekben is egyre valószínűbbnek tűnt, hogy az utóbbi futamokon látott feljavuló teljesítménye ellenére sem tud a MotoGP-ben maradni Alvaro Bautista: jelenlegi alakulatának, az Angel Nieto Teamnek a helyét jövőre átveszi a SIC Racing Yamaha, amely a szinte biztosan érkező Franco Morbidelli mellett a hírek szerint Fabio Quartararónak szavaz bizalmat (ezen kívül csak az Avintia Racing jöhetett volna szóba, de ők pedig állítólag a Tito Rabat, Karel Abraham, Xavier Simeon hármasból fognak választani).

Hirdetés

Gino Borsoi, az Angel Nieto Team sportigazgatója is gyakorlatilag megerősítette Bautista távozását és a név kimondása nélkül Quartararo leigazolását: „Alvaro nehéz időszakon ment keresztül a szezon elején, de közösen sikerült javítanunk a beállításokon, így összességében is fejlődtünk. Elképesztő versenyző, az utóbbi futamokon sikerült is megmutatnia a benne rejlő potenciált. A döntés azonban nem a miénk, az új csapat egy másik motorost választott, ennél többet nem mondhatunk” – nyilatkozta a MotoGP.com hivatalos közvetítésében.

Maga Bautista így beszélt a jövőjéről Spielbergben: „A mostani verseny után fogok dönteni. Alaposan átnézem a lehetőségeket, mivel vannak ajánlataim a Moto2-ből és a Superbike-világbajnokságból. A verseny után áttekintem ezeket, és ha találok olyat, amely motivál a jövő szempontjából, akkor azt fogom választani. Ha viszont nem, akkor inkább otthon maradok, mert motiváltnak kell lenned a motorozáshoz, ahogy most is az vagyok ennél a csapatnál. Meglátjuk a mostani hétvége után” – fogalmazott a korábbi 125 köbcentis világbajnok.

A legvalószínűbb forgatókönyvnek a Ducati Superbike-világbajnoki csapata tűnik, Pablo Ciabatti megerősítette, hogy Bautista is egy opció, vélhetően Marco Melandri helyére érkezhet a spanyol – a döntés ugyancsak a következő napokban, hetekben várható.

Fotó: Angel Nieto Team

Forrás: http://www.p1race.hu/hir/bautista_a_moto2-bol_es_a_superbike-bol_vannak_ajanlataim_20180812

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Két-két magyar arany és bronz a téli európai ifi olimpia zárónapján

Négy érmet szereztek a magyar sportolók a szarajevói téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) pénteki …