2019. március 25., hétfőMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 316,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 316,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Baji Balázsnak nem jött össze az érem, nyolcadik az atlétika-Eb-n

Hirdetés

Baji Balázsnak nem jött össze az érem, nyolcadik az atlétika-Eb-n

Baji Balázs 13,55 másodperces idővel a nyolcadik helyet szerezte száztíz méteres gátfutásban a berlini Európa-bajnokságon. Nagy meglepetésre kikapott az egész szezont domináló Szergej Subenkov. A francia Pascal Martinot-Lagarde századra ugyanannyit futott, célfotóval verte az oroszt.

A magyar gátas a rajtból viszonylag jól kijött, de nem volt meg az igazi sebességge, a mezőny hátsó felébe került nagyon hamar, hiába erőlködött, már nem tudott újítani, a vártnál jóval gyengébb idővel, 13,55-tel futott be a nyolcadik helyen. 

Baji Balázs évek óta a magyar atlétika meghatározó alakja, Márton Anitán kívül tőle is már szinte elvárás a döntő és valamilyen érem. A gátas tavaly érte el legnagyobb sikerét, a londoni világbajnokságon a harmadik helyet szerezte meg. Az előző Eb-n is érmes volt, Amszterdamban másodikként futott be. 2014-ben pedig negyedik helyezett volt.

Bajinak nem indult stabilan a szezonja, nem ért el túl jó időket, 13,50 alá nehezen került be, de júliustól egyre jobb formát mutatott. A Gyulai Memorialon megfutotta szezoncsúcsát, a 13,27-et, amivel a negyedik legjobb az európai ranglistán. Aztán a győzelem is összejött neki, a luzerni versenyen 13,33-mal húzta be az első helyet. Önbizalommal vághatotta neki az Eb-nek, amit még az is fokozhatott, hogy a tavalyi vb biomechankai elemzéséből kiderült, Baji repült a döntőben a leghosszabbakat, négymétereseket.

Hirdetés

Berlinben jó időeredményei miatt megspórolt magának egy futás, az elődöntőben kezdhezett. A nevezési idők alapján kötelező volt neki a továbbjutás, csak a francia Pascal Martinot-Lagarde volt rá veszélyes. Az elődöntőből az első kettő volt biztos továbbjutó, Baji is erre ment rá, nem idővel akart döntőzni. Kicsit lassan kezdett, a harmadik-negyedik helyen futott, 70 méternél azonban még rá tudott lenni, 13,41-es idővel vitte el a második helyet. A futama után azt mondta, maradt még benne tartalék. Ezt azonban nem tudta végül kihozni magából.

Forrás: https://index.hu/sport/atletika/2018/08/10/baji_balazs_atletika_europa_bajnoksag_110_gat_donto_berlin/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

280 millió eurós világcsúcsért vinné a Real Mbappét

280 millió eurós világcsúcsért vinné a Real Mbappét

A Real Madrid 280 millió eurós ajánlatra készül a Paris Saint-Germain világbajnok francia labdarúgójáért, Kylian …