Francesco Bagnaia bizonyult a leggyorsabbnak a Moto2-es géposztály kvalifikációján, mögötte nagy riválisa, Miguel Oliveira és Fabio Quartararo végzett. Az élmezőny tagjai közül sokan buktak, egyszer a piros zászló is előkerült, Xavi Vierge számára pedig véget ért a spielbergi hétvége.

' />
2019. február 24., vasárnapMa Mátyás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.24. Mátyás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Bagnaia idén harmadszor pole-ban a piros zászlós időmérőn

Hirdetés

Bagnaia idén harmadszor pole-ban a piros zászlós időmérőn

Francesco Bagnaia bizonyult a leggyorsabbnak a Moto2-es géposztály kvalifikációján, mögötte nagy riválisa, Miguel Oliveira és Fabio Quartararo végzett. Az élmezőny tagjai közül sokan buktak, egyszer a piros zászló is előkerült, Xavi Vierge számára pedig véget ért a spielbergi hétvége.

Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva. (x)

A szokásoknak megfelelően a Moto2-es kategória zárta az időmérők sorát, rögtön az edzés elején történt egy nagy bukás: Xavi Vierge vágott be Steven Odendaal elé és esett nagyot az első kanyarban. A spanyol dühösen mutogatott a bukótérben is, később a bokszba visszaérve is kiabált még egy sort, majd ellátogatott az orvosi központba, csuklósérülése miatt nem folytathatja a hétvégét.
 
Az edzés harmadánál a bajnokság két éllovasa, Francesco Bagnaia és Miguel Oliveira állt az első két pozícióban, a harmadik helyet Alex Marquez foglalta el. Féltáv után Luca Marini dobta el a hetes kanyarban a motort, amely az ideális íven maradt, a törmelék miatt piros zászlóval félbeszakították az időmérőt, épp amikor Joan Mir is bukott. Az újraindítás után Alex Marquez is elesett, de gond nélkül folytatni tudta a körözést.
 
Tíz perccel a leintés előtt Mattia Pasininek sikerült felugrania a második helyre, később azonban törölték a körét. Lorenzo Baldassarri sem úszta meg a kvalifikációt esés nélkül, három perccel az időmérő vége előtt ismét felpörögtek az események: Iker Lecuona is a kavicságyban kötött ki, Baldassarri és Bagnaia motorjából pedig kifogyott az üzemanyag, de az összetettben második helyen olaszt így sem tudták letaszítani az élről.
 
Le Mans és Assen után szerzett ismét pole-t Bagnaia, mögötte Oliveira és Fabio Quartararo zárt, a második sorba Jorge Navarro, Marquez és Pasini állhat majd holnap. Marcel Schrötter javíthatott volna még, de az utolsó kanyarban kis híján ráfutott egyik ellenfelére. Joan Mir csak huszadikként végzett.
 
Az időmérő edzés végeredménye:
Hamarosan…
 
Fotó: MotoGP Media

Hirdetés

Forrás: http://www.p1race.hu/hir/bagnaia_iden_harmadszor_pole-ban_a_piros_zaszlos_idomeron_20180811

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A szezon potyáját hozhatta  össze a Loki-kapus Nagy

A szezon potyáját hozhatta össze a Loki-kapus Nagy

Szombaton 2-1-es vereséget szenvedett idegenben a Debrecen a Paks ellen, a hazaiak hátrányból fordítva szerezték …