2019. április 20., szombatMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Az Arsenal-tulaj Henryra cserélné Wengert

Hirdetés

Az Arsenal-tulaj Henryra cserélné Wengert

Ismerős nevet szeretne az Arsenal tulajdonosa a klub élére abban az esetben, ha a 67 éves Arséne Wenger úgy döntene, nem marad a londoni csapatnál a nyáron lejáró szerződése után. A tulajdonos Stan Kroenke fia, Josh, aki 2013 óta ott van a klub igazgatói tanácsában is, ugyanis elárulta, hogy ha váltásra kerülne sor, legszívesebben Thierry Henrynak kínálnák fel a vezetőedzői posztot.

Josh Kroenke és Henry régóta jóban vannak, ráadásul a 39 éves francia nyárig minden bizonnyal megszerzi az UEFA Pro minősítésű edzői papírját, vagyis gond nélkül vállalhatná el az állást. Henry a mai napig az Arsenal történetének legeredményesebb játékosa 228 góllal, ráadásul játékosként olyan edzők alatt tanulhatott Wenger mellett, mint Pep Guardiola és Aime Jacquet.

Kroenke-ék elképzelése szerint Henry lehetne az Arsenal saját Pep Guardiolája, legalábbis nem látják, miért ne lehetne a korábbi világbajnok csatár komolyabb edzői múlt nélkül egyből egy topbajnokságban vezetőedző. Henry egyébként jelenleg a belga válogatott segédedzője, ahol Roberto Martinez munkáját segíti, de dolgozott az Arsenal ificsapatai mellett is.

Wenger 1996-ban, 21 szezonnal ezelőtt lett az Arsenal vezetőedzője, három bajnoki címet, hat FA-kupát és 6 angol szuperkupát (Community Shield) nyert velük eddig.

via The Telegraph

Forrás: http://index.hu/sport/futball/2017/03/06/a_tulajdonos_henryt_akarja_wenger_helyere/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dráma a Pick Szeged ellenfelénél

Dráma a Pick Szeged ellenfelénél

Az orosz Szergej Szamszonenko pénteken bejelentette, hogy nyártól nem támogatja a tulajdonában lévő macedón Vardar …