2020. július 10., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.10. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Amikor a legerősebb Uruguay a Tatabányát fogadta

Hirdetés

Amikor a legerősebb Uruguay a Tatabányát fogadta

2000. február tizenhetedikén Punta del Estében, Uruguay fővárosától 130 kilométerre fogadta a legjobb összeállításában kiálló hazai csapat a Tatabányát. A magyar csapat akkoriban olyan korosodó válogatott játékosokat foglalkoztatott, mint Mészöly Géza vagy Arany László. A tatabányai kötődésű Szalma József és Vincze István légióséveik után tértek vissza régebbi sikereik helyszínére.

A kapuban Gelei Károly állt, aki úgy emlékezett vissza, hogy a helyiek nagyon komolyan vették az összecsapást, és úgy vezették fel, hogy az 1954-es világbajnoki elődöntő visszavágója következik. Azt az elődöntőt hosszabbításban nyerték 4:2-re a magyarok, így a címvédőt elbúcsúztatták.

„A meccs előtt Paraguayban 1-1-es egy színvonalas döntetlent játszottunk, ami még inkább feltüzelte Uruguayt, az akkor az Interben játszó Recoba volt az egyik csatár, ő lőtte az első gólt is.

Sok helyzetük nem volt az első félidőben, de könyörtelenek voltak. A Juventusszal BL-győztes Paolo Montero is ott volt a csapatban.

Hirdetés

Együtt repültünk vissza Európába, jó kedélyű és kedves srácok voltak, és persze mozgékony, technikailag tökéletesen képzett futballisták. Kikaptunk, de öröm volt ellenük pályára lépni, öreg rókák voltunk már, de nagyon élveztük ezt a túrát, életem egyik legkedvesebb élménye volt a vereség ellenére is.”

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2019/11/14/uruguay_tatabanya_2000_meccs_gelei/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Halott mestere fotóját vitte tiszteletkörre Pars Krisztián

Halott mestere fotóját vitte tiszteletkörre Pars Krisztián

A szombathelyi kalapácsvető műhely a 2012-es londoni olimpián ért a csúcsra, már nem az alapító, Németh …