2020. január 26., vasárnapMa Vanda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 336,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 313,00 Ft
2020.01.26. Vanda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 336,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 313,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Aki 19 évesen legyőzte a vadállatot

Hirdetés

Aki 19 évesen legyőzte a vadállatot

Három évvel ezelőtt az akkor még csak 16 esztendős kanadai teniszező, Bianca Andreescu írt magának egy hamis csekket. Ezt a csekket arról koppintotta, amely a US Open győztesének jár. 

Aztán múlt szombaton 6:3 7:5-re legyőzte Serena Willamst a US Open döntőjében. Szóval most simán be is válthatja ennek a csekknek az igazi, több mint 57 millió dollárt érő verzióját. A döntő után könnyeivel küszködve arról beszélt:

olyan régóta álmodott Grand Slam-győzelemről, hogy teljes képtelenségnek tűnik számára, ahogy ez az álom most valóra vált.

Hirdetés

Egy évvel ezelőtt kétszázon kívül volt a világranglistán és sérülés hátráltatta, akkor a US Open selejtezőjének első fordulójában búcsúzott. Tavaly csak a fotelből nézhette Serena Williams és Naomi Osaka botrányba fulladt New York-i döntőjét. Aztán egyetlen remekül sikerült szezon alatt megfordult vele a világ. Már a következő Serena Williamsnek is kikiáltották a kanadai lányt, aki Maria Sharapova óta az első tinédzser Grand Slam-győztes lett. 

Édesanyja a példaképe

Bianca Andreescu 2000. június 16-án született román szülők gyermekeként, Toronto közelében. A kanadai állampolgárságát a Kanadában munkát vállaló mérnök apjának, Nicunak, az elszántságát és mentális erejét viszont vezérigazgató-helyettesként dolgozó anyjának, Mariának köszönheti.

Maria Andreescu ugyanis már tizenkét éves korábban meditálni tanította a lányát. Bianca azt mondja, ennek eredményeke volt hogy meg tudta őrizni a koncentrációját a US Open döntőjében és ki tudta zárni az ellenfelét, a hazai közönség előtt játszó Serena Williamset éltető közönség moraját. 

Amikor nagy stadionban lépek pályára, nagyon jó vagyok abban, hogy mindent kizárjak és a zónában maradjak

magyarázta szombati győzelme után Andreescu.

A friss US Open-bajnok szerint édesanyja volt az is, aki miatt nagyon korán elkezdte vizualizálni azokat a nagy sikereket, amelyeket el akart érni teniszezőként. Innen jött az egész dolog három éve a US Open győztesének járó csekkel, ami úgy tűnik, szépen bevált.

GettyImages-1173025836

Fotó: Chaz Niell / Getty Images Hungary

Az első teniszező, aki inspirálta Kim Clijsters volt, később aztán a román világelsőre, Simona Halepre akart hasonlítani: “Azért Simona Halep a kedvenc játékosom, mert sokan azt mondják, hogy az övéhez hasonló játékstílusom van, és szeretem az elszántságot, amivel játszik” – mondta 14 éves korában a későbbi világelső románról. 

Felnéz minden idők legeredményesebb teniszezőnőjére, Serena Williamsre is, akinek néhány hete a legnagyobb tiszteletből mondta azt, hogy egy “kibaszott vadállatnak” (“fucking beast”) tartja a pályán. Ezzel <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2019/09/10/bianca_andreescu_us_open_2019_noi_donto_serena_williams/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Märcz Tamás: Nagyon régóta vártak erre a fiúk

A magyar vízilabda-válogatott drámai meccsen nyomta le Spanyolországot a hazai rendezésű Európa-bajnokság döntőjében, az Eb-döntős …