A szombat délutáni nyilvános bocsánatkérés után a japán gyártó vezetőségének többi tagja is megszólalt: Massimo Meregalli csapatigazgató szerint már a jövő évre is készülnek a következő teszteken.

' />
2018. november 16., péntekMa Ödön napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 283,00 Ft
2018.11.16. Ödön Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 283,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A tesztprogrammal is késésben van a Yamaha

Hirdetés

A tesztprogrammal is késésben van a Yamaha

A szombat délutáni nyilvános bocsánatkérés után a japán gyártó vezetőségének többi tagja is megszólalt: Massimo Meregalli csapatigazgató szerint már a jövő évre is készülnek a következő teszteken.

Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva. (x)

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, a szezon leggyengébb időmérős szereplését hozó osztrák kvalifikáció után Kouji Tsuya projektvezető nyilvánosan kért elnézést a Yamaha versenyzőitől Spielbergben. Bár a szinte példátlan „esemény” során Lin Jarvis csapatmenedzser nem beszélt, később az újságíróknak ő is részletezte a hangvillásokat sújtó problémákat:

Hirdetés

„Ahogy Valentino is elmondta, az elektronikát és a kigyorsítást érintő problémákat leszámítva, amelyek gyenge tapadású körülmények között jelentkeznek, technikailag jó a motorunk. Meglehetősen elégedett a motor alapjaival. Szóval csak annyi hiányzik, amely a negyedik-ötödik helyezés helyett a győzelem eléréséhez szükséges. Ezen dolgozunk jelenleg, talán két tizedről van szó körönként” – idézi Jarvis szavait a Crash.net szakoldal.

Massimo Meregalli, a Movistar Yamaha csapatigazgatója beszélt a Tsuya által említett, hamarosan sorra kerülő misanói és aragóniai tesztekről is: a szakember elmondása szerint ugyan késésben vannak a tervezett programjukkal, viszont nemcsak az elektronikával, hanem már a jövő évvel is foglalkoznak – ez alighanem a motorblokk egyes elemeit érintheti, amelyeket idén a fejlesztés befagyasztása miatt már nem vethetnek be:

„Van egy tervünk a tesztekre, de sajnos késésben vagyunk. Eredetileg azt terveztük, hogy kipróbálunk valami újat a misanói teszt elején, de ezt most elhalasztottuk, és reméljük, legalább Aragónban kipróbálhatjuk” – magyarázta Meregalli. „Mindenesetre Misanóban így is megkezdjük a tesztelést a következő évre, méghozzá olyan téren, amelynek nincs köze az elektronikához, de van még néhány olyan terület, ahol fejlődnünk kell, még ha Valentino elégedett is azzal, ahogy a motorral tud menni. Ahogy Tsuya mondta: a vezethetőség és a teljesítmény-leadás is nagyon-nagyon fontos, ezen a téren is dolgozunk a következő évre.”

Fotó: Yamaha Racing

Forrás: http://www.p1race.hu/hir/a_tesztprogrammal_is_kesesben_van_a_yamaha_20180812

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dzsudzsák csak a padon kezdett, de így is simán vertük az észteket

Dzsudzsák csak a padon kezdett, de így is simán vertük az észteket

Rossi az észtországi meccsen háromvédős rendszerrel próbálkozott, de az elképzelés nem nagyon működött, így mos 4-2-3-1-es …