2019. június 25., keddMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
2019.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A PSG-nél etnikai listázás miatt tört ki botrány

Hirdetés

A PSG-nél etnikai listázás miatt tört ki botrány

A PSG játékosmegfigyelői etnikai listát vezettek a kiszemelt ifjúsági futballistákról 2013 és 2018 között, írja az ESPN.

A francia Mediapart írt róla először, hogy a párizsi régión kívüli játékosok adatlapján szerepelt egy „eredet” sor is, amibe az afrikai, karibi, maghreb (észak-afrikai arab országok) és vagy francia kategóriák kerültek.

A PSG azt állítja, hogy ez a listázás nem felsőbb utasításra történt, a toborzást vezető Marc Westerloppe rendelte el. Ő állítólag egy 2014-es tárgyaláson azt is mondta, hogy túl sok karibi és afrikai játékos van Párizsban. Azt is állította, hogy a vezetőség kérte a nemzetiségi profilozást.

A Mediapart szerint a listázásnak voltak áldozatai, úgy tudja, hogy a most 17 éves Yann Gboho ezért nem került a PSG-hez. A középpályás így került a Rennes-hez, azóta már az U18-as válogatottba is bekerült.

Hirdetés

Egy játékosmegfigyelő azt mondta, a PSG azért sem akart afrikai származású játékosokat, mert nem lehet tudni a valós születési dátumukat.

Jean-Claude Blanc főigazgató júniusban értesült Westerloppe megjegyzéseiről, ezután be is idézte, hogy tisztázzák, mi történt. Fegyelmi eljárást bizonyítékok híján azonban nem indítottak Westerloppe ellen. Belső nyomozás mindenesetre indult, hogy kiderítsék, honnan jött a listázás, amit a PSG vezetőség most elítélt.

Az ügynek büntetőjogi következménye is lehet, a francia törvények szerint öt év börtönbüntetéssel és 300 eurós bírsággal sújthatóak azok, akik olyan személyi adatokat gyűjtenek, amelyekből kiderült az etnikai származás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha
még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is
olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet
az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2018/11/09/etnikai_listazas_iifjusagi_futballistak_jatekosmegfigyelok_psg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A klub egykori ikonja lehet a Chelsea új edzője

A Derby County hivatalos oldalán megjelent közlemény szerint a klub engedélyezi a Chelseanek, hogy Frank …