2019. március 23., szombatMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A német síző oxigénmaszk miatt bukhatja élete első világkupa győzemét

Hirdetés

A német síző oxigénmaszk miatt bukhatja élete első világkupa győzemét

Oxigénmaszk használata miatt megfoszthatják pályafutása első futamgyőzelmétől az óriás-műlesiklás vasárnapi világkupa-futamát megnyerő Stefan Luitzot. Luitz az amerikai Beaver Creekben rendezett verseny megnyerésével megszakította a szám olimpiai bajnoka, az osztrák Marcel Hirscher öt futamon át tartó győzelmi sorozatát. 

A pénteki hírek szerint viszont lehet, hogy a pályafutása első világkupa futamgyőzelmét ünneplő német helyett végül az osztrák síelő örülhet a maga hatvanadikjának. Felmerült ugyanis a gyanú, hogy Luitz oxigénmaszkot használt az óriás-műlesiklás rajta előtt.

A nemzetközi szövetség (FIS) pénteken közölte, hogy vizsgálatot indított az ügyben. A FIS doppingszabályzata szerint az oxigénmaszk használata  a sportolók számára  csak versenyeken kívül megengedett, azok helyszínén viszont nem, ezért a versenyhelyszínekre magát az eszközt bevinni is tilos. A szabály megszegéséért automatikusan kizárás jár.

Hirdetés

Az amerikai futamon egyébként minden síző számára jól jött volna némi extra oxigén, mivel  az óriás-műlesiklás rajtja  rajt 3152 méteren volt. Ha bebizonyosodik a vád Luitz ellen, akkor a mögötte második Hirscher lesz az új győztes. A szabályok szerint Luitz a kizáráson túl egyéb büntetésre nem számíthat.

(MTI)

Forrás:
https://index.hu/sport/telisport/2018/12/07/a_nemet_sizo_oxigenmaszk_miatt_bukhatja_elete_elso_vilagkupa_gyozemet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Addig szórakoztunk, hogy NB I. lett belőle

Addig szórakoztunk, hogy NB I. lett belőle

„Amikor bejöttünk ide a terembe egyszer egy amerikai kosarassal, azt mondta: oké, de hol fogjuk …