2019. június 27., csütörtökMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
2019.06.27. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A Millennium Masters döntetlent játszott a vízilabda világválogatottal

Hirdetés

A Millennium Masters döntetlent játszott a vízilabda világválogatottal

Az olimpiai bajnokok alkotta, korosztályában világbajnok magyar férfi vízilabda-csapat, a Millennium Masters döntetlent játszott a korábbi külföldi klasszisokból álló világválogatottal a Duna Arénában, a keddi XIXO Waterpolo All Star Gálán, jelentette az MTI.

A magyarokat a válogatottal három olimpiai aranyat nyerő szövetségi kapitány, Kemény Dénes irányította. A tizenöt – negyven év fölötti – olimpiai aranyérmest felvonultató gárda ellenfele az egykori nagy riválisokból összeállított világválogatott volt.

Kásás Tamás a Millennium Masters (b) és Francesco Postiglione világválogatott játékosa a vízilabda All Star-gálán a Duna Arénában 2018. július 31-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kásás Tamás a Millennium Masters (b) és Francesco Postiglione világválogatott játékosa a vízilabda All Star-gálán a Duna Arénában 2018. július 31-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Utóbbiban hét nemzet vízilabdázói, köztük négy olimpiai bajnok kapott helyet a spanyol Daniel Ballart, s három horvát, Igor Hinic, Dubravko Simenc és Frano Vican személyében. A Duna Arénában telt ház, 5200 néző előtt a szövetségi kapitányként Jugoszlávia, Olaszország és Horvátország csapataival olimpiai aranyérmes horvát Ratko Rudic irányította ellenfél szerzett vezetést a grúz Revaz Csomakidze révén, amire még az első negyedben rögvest háromszor is válaszoltak a magyarok: a tavalyi budapesti masters világbajnokságot a 40 év felettiek kategóriájában megnyerő Millennium Mastersből Benedek Tibor, Biros Péter és Kiss Gergely volt eredményes (3-1).

Hirdetés

A második negyedben nem született gól, a harmadikban a szerb Aleksandar Sapic jóvoltából közelebb zárkózott a világválogatott, de Varga Tamás visszaállította a kétgólos különbséget, az orosz Irek Zinnurov azonban megint csökkentette a hátrányt (4-3).

Az utolsó negyedben az orosz Szergej Garbuzov egyenlített, majd ő talált be megint, így a világválogatott 5-4-re átvette a vezetést. Csakhogy Varga Tamás a hajrában centerből egyenlített, és ezzel döntetlenre mentette a találkozót.

A keddi gálán a magyar csapatot a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán; a két ötkarikás arannyal rendelkező Fodor Rajmund, Gergely István, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás és Vári Attila, illetve a 2000-ben, Sydneyben aranyérmes Kósz Zoltán, Märcz Tamás, Székely Bulcsú és Varga Zsolt alkotta.

Forrás: http://index.hu/sport/vizilabda/2018/07/31/a_millennium_masters_dontetlent_jatszott_a_vizilabda_vilagvalogatottal/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A futball egyik legnagyobb rejtélye hagyja abba

A futball egyik legnagyobb rejtélye hagyja abba

19 évnyi profi futballkarrier után múlt héten bejelentette Fernando Torres, hogy visszavonul. 35 évesen, csatárként …