2019. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2019.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A magyar himnusz még gondot okoz Willi Orbannak

Hirdetés

A magyar himnusz még gondot okoz Willi Orbannak

Az RB Leipzig híroldala külön cikket szentelt a magyar válogatottban debütálására készülő csapatkapitányának, Willi Orbannak, a lipcse magyar-lengyel felmenőktől, Németországban született labdarúgójának. Az írás leginkább a himnusz ismeretének kérdésével foglalkozik, és kiderül belőle, hogy Orbannak egyelőre még döcögnek Kölcsey sorai, de a helyzet nem reménytelen.

Valamennyire ismerem, de még egy párszor meg kell hallgatnom, hogy énekelni is tudjam a szövegét. 

– írta le helyzetét a középhátvéd, akinek nincs túl sok ideje, mert a péntek esti Görögország elleni Nemzetek Ligája selejtezőn a kezdőcsapatba várják.

“Egy szép kaland elé nézek” – mondta Orban a rá váró első válogatott meccsről, illetve a magyar válogatottságról általában.

Hirdetés

A 25 éves Willi Orban pályafutása során két U21-es meccsen lépett pályára német válogatottban, illetve a Bundesliga egyik legerősebb csapatának számító RB Leipzig csapatkapitánya, ám Joachim Löw sosem vette még csak számításba sem a felnőtteknél. A lengyel anyától és magyar apától származó, Vilmos Tamásként anyakönyvezett játékos végül feladta a várakozást, és Magyarország csapatát választotta.

A magyar nyelvtudásáról azt nyilatkozta csapata honlapjának, hogy gyerekként elég jól beszélte a nyelvet, azóta viszont sokat felejtett, de megpróbálja leporolni ismereteit, mert szeretne magyarul beszélni válogatottbeli társaival. Orban elmondta még, hogy a csapatba való beilleszkedését a Lipcsében védő Gulácsi Péter mellett az is segíti, hogy a válogatottnak külföldi edzője van Marco Rossi személyében.

“Jó hogy olasz az edzőnk, és ezért a beszédek angolul vannak” – idézte az cikk Orbant, akin persze ez a Himnusz tekintetében nem sokat segít.

Nincs másik valóság, nincs másik Index.
Támogasd a fennmaradásunkat!

https://index.hu/tamogatas

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2018/10/11/a_magyar_himnusz_meg_gondot_okoz_willi_orbannak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elszabadult golfkocsi okozott súlyos balesetet a US Openen

Elszabadult golfkocsi okozott súlyos balesetet a US Openen

Ijesztő jelenetek játszódtak le a golf US Open pénteki második körében. A 16. lyuknál egy …