2018. december 13., csütörtökMa Luca napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2018.12.13. Luca Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A kézilabda EB-nek is betesznek a franciaországi tüntetések

Hirdetés

A kézilabda EB-nek is betesznek a franciaországi tüntetések

A párizsi zavargások miatt szombatról vasárnapra halasztották a Franciaországban zajló női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének két nantes-i mérkőzését.

A kontinenstorna szervezői azt írták, a Párizsban zajló tüntetések miatt nem lesz megközelíthető a nantes-i sportcsarnok, ezért az európai szövetség (EHF) és a szervezőbizottság – a helyi és a nemzeti hatóságokkal történt egyeztetések után – kénytelen volt a halasztás mellett dönteni.

A módosítás értelmében a házigazda és világbajnok francia válogatott vasárnap 15 órától játszik Svédországgal, az olimpiai címvédő orosz csapat pedig 18 órától mérkőzik Szerbiával.

A francia kormány adó- és szociális politikája ellen tiltakozó sárgamellényes mozgalom november 17-én kezdődött megmozdulásain eddig négyen vesztették életüket és több százan megsérültek. A rendőrök rég tapasztalt erőszakról számoltak be.

Hirdetés

A tüntetések a hétvégén is folytatódnak annak ellenére, hogy Macronék visszavonlulót fújtak az adóemelés ügyében. Szombaton 89 ezer biztonságit mozgósítanak Franciaország-szerte a sárgamellényesek újabb tüntetése miatt.

A párizsi zavargások miatt a francia labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában hat mérkőzés is elmarad, illetve több múzeumot is bezártak be ugyanezen okból.

A rendőrök korábban tarkóra kulcsolt kézzel térdepeltettek diákokat, illetve egyre több hang mondja, hogy Macron is belebukhat a szűnni nem akaró tüntetéshullámba.

A kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének magyar érdekeltségű csoportját Nancyban egyelőre nem érintik a tüntetések. A torna legjobb hat csapata jövő pénteken és vasárnap Párizsban lép pályára, ott rendezik ugyanis az elődöntőket és a helyosztókat.

Forrás:
http://hvg.hu/sport/20181207_Ujabb_meccset_halasztanak_el_a_szunni_nem_akaro_franciaorszagi_tuntetesek_miatt#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sose jó jel, ha Michael Jordan pofoz elégedetlenségében

Sose jó jel, ha Michael Jordan pofoz elégedetlenségében

Furcsa véget ért a szerdai NBA-játéknapon a Charlotte Hornets és a Detroit Pistons meccse, a …