2019. június 27., csütörtökMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
2019.06.27. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Új előzetest kapott a Cannes-ban is díjazott Egy nap

Hirdetés

Új előzetest kapott a Cannes-ban is díjazott Egy nap

November 8-án végre a magyar mozik is bemutatják Szilágyi Zsófia Egy nap című filmjét, aminek világpremierjére idén nyáron, a Cannes-i Filmfesztiválon került sor. A Filmalap Inkubátor Programjának támogatásával készül alkotás Szilágyi első játékfilmes rendezése egyébként, így még értékesebb a Cannes-ban elnyert  FIPRESCI-díj, amit a nemzetközi filmkritikusok osztanak ki.

 A filmről korában azt írtuk, hogy 

hiánypótló, érzékeny, okos film, ami teljes joggal szerepel a legjobbak között.

Hirdetés

Szilágyi Zsófia Enyedi Ildikó és Gothár Péter osztályában végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmrendező szakán, eddig rövidfilmeket és dokumentumfilmet csinált, mások filmjeiben dolgozott asszisztensként, többek között egykori osztályfőnöke, Enyedi Ildikó mellett az Oscar-jelölt Testről és lélekről-ben. Az Egy napot Mán-Várhegyi Réka íróval közösen írta.

Az Egy nap főhőse Anna (Szamosi Zsófia) a háromgyerekes, negyvenes nyelvtanárnő. Ahogy a film címe ígéri, az ő kicsivel több mint egy napját követhetjük nyomon, ami pont olyan, mint az összes többi az életében. Folyton rohan, reggelit készít, öltöztet, ruhákról alkudozik, viszi a gyerekeket bölcsibe, óvodába, iskolába, aztán megy be a melóba, bevásárol, és indul a délutáni verkli. A gyerekek különórákra, balettra, vívásra, csellóra szállítása, uzsonnakészítés, szívességkérés a nagyitól, cipők, kabátok, sapkák fel és le, aztán újra fel és le. Közben a kicsi mintha beteg lenne, lázcsillapítás, aggódás, el lehet képzelni.

De ez a nap egyben más is, mint a többi, és ez a film egyik lényege – hogy pontosan miről is van szó, a moziban kiderül, tessék elmenni, érdemes.

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2018/10/12/uj_elozetest_kapott_a_cannes-ban_is_dijazott_egy_nap/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Belülről is jól néz ki majd a Mol-felhőkarcoló - Kérdés, hogy meg lehet-e közelíteni majd, ha nekilódul a forgalom a környéken

Belülről is jól néz ki majd a Mol-felhőkarcoló – Kérdés, hogy meg lehet-e közelíteni majd, ha nekilódul a forgalom a környéken

A Mol Campus legutóbb azzal került a hírekbe, hogy az UNESCO rémisztőnek nevezte, Budapest legproblémásabb …