2019. július 15., hétfőMa Henrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
2019.07.15. Henrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Törvénnyel szentesítené a kormány, hogy rögzítsék a fesztiválozók adatait

Hirdetés

Törvénnyel szentesítené a kormány, hogy rögzítsék a fesztiválozók adatait

Üdvözli a Sziget Zrt. azt a törvényjavaslatot, mely szerint a jövőben kötelező lesz nyilvántartani a nagyobb zenei rendezvényekre belépők személyes adatait.

“A személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. törvény módosításáról” szóló törvényjavaslatot Gulyás Gergely miniszter, Kocsis Máté fideszes és Nacsa Lőrinc KDNP-s képviselő nyújtották be.

A javaslat szerint ha egy zenei rendezvényre több mint 25 ezer adnak el, akkor a biztonság garantálása, a terrorcselekmények megelőzése, a rendezvényen elkövetett bűncselekmények bizonyítása, valamint a körözött személyek azonosítása és elfogása érdekében rögzíteni kell a látogatók személyes adatait, és 90 napig kell megőrizni.

A Sziget Zrt. közleménye szerint az ágazatban korábban nem volt erre vonatkozó speciális és kötelező szabályozás, a potenciális biztonsági problémákat ezért különbözőképpen lehetett értelmezni. Ennek vethet véget a javaslat, ami a rendezvény szervezői szerint megerősíti az ő korábbi törekvéseiket és gyakorlatukat is.

Hirdetés

A törvényjavaslat legkorábban csak a véleményezést és esetleges módosító indítványok elfogadását követő 15 napon belül lép életbe. Mivel a NAIH nemrégiben elmarasztalta Sziget Zrt.-t az eddigi gyakorlatáért, közleményük szerint a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound esetében még nem tudják a már jól bevált rendszert alkalmazni, ennek ellenére „mindent megtesznek látogatóik biztonságáért és a jegyekkel való visszaélés ellen is”.

A Szigeten már az új, a reményeik szerint elfogadásra kerülő törvénynek minden szempontból megfelelő, hatékonyan működő check-in rendszerrel ellenőrzik majd a látogatók személyi azonosságát.

Forrás:
http://hvg.hu/kultura/20190619_Torvennyel_szentesitene_a_kormany_hogy_rogzitsek_a_fesztivalozok_adatait#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szerintem ez az idei fesztiválszezon legmeghatóbb fotója

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/07/15/szerintem_ez_az_idei_fesztivalszezon_legmeghatobb_fotoja/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …