2020. március 28., szombatMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Tizenöt évesen elhunyt a Katwe királynője színésze

Hirdetés

Tizenöt évesen elhunyt a Katwe királynője színésze

Elhunyt Nikita Pearl Waligwa ugandai gyerekszínész, aki Lupita Nyong’o partnereként szerepelt a Katwe királynője című Disney-filmben.

A tizenöt éves lány agyában 2016-ban daganatot találtak, a film rendezője, Mira Nair pedig gyűjtést szervezett a javára, hogy Indiában gyógyulhasson, miután hazájában az orvosok azt közölték, nem állnak rendelkezésre a szükséges eszközök a kezeléséhez. Egy évvel később daganatmentesnek nyilvánították, de tavaly kiújult a betegsége.

A Katwe királynője Phiona Mutesi, egy nehéz sorból származó ugandai sakkozó történetét mesélte el. A kislány kilencévesen kezdett játszani, és bár nem járt iskolába, nemzetközi versenyeken is szerepelhetett. A filmben Waligwa a főszereplő barátnőjét, Gloriát alakította, aki elmagyarázta Phionának a sakk szabályait.

(BBC)

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/kultura/20200217_nikita_pearl_waligwa_katwe_kiralynoje_gyerekszinesz_gyasz#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Musical készül arról, hogy hogyan készült A cápa című film

Musical készül arról, hogy hogyan készült A cápa című film

A New Jersey-e Paper Mill Theater valószínűleg legkülönlegesebb bemutatója a következő színházi szezonban kétségkívül a …