2020. augusztus 15., szombatMa Mária napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 346,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2020.08.15. Mária Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 346,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Szomorú feladat: kiosztották Gesztesi Károly szerepeit

Szomorú feladat: kiosztották Gesztesi Károly szerepeit

Tragikus hirtelenséggel halt meg január 4-én Gesztesi Károly színművész, mikor éppen a Bánfalvi Stúdió turnébuszához sietett.

A színész a Stúdió három darabjában is szerepelt, halála után pedig el kellett dönteniük, hogyan tovább. Horváth Csaba, a Stúdió rendező-producere a Borsnak mondta el, kik veszik át végül Gesztesi szerepeit:

“Kegyetlen ez a helyzet, lehetetlen úgy kezelni, hogy ne fájjon. Szinte együtt éltünk, a sok-sok utazás miatt. Mindannyian tudjuk, hogy Karcsit pótolni nem lehet. Igyekeztünk olyan kollégákat találni, akik méltón töltik be a helyét. Az előadásokat megtartjuk, őrizzük az emlékét.

A Páratlan párosban Beleznay Endre, a Nicsak, ki lakik itt?! című darabban Harmath Imre, a Miniszter félrelépben pedig Németh Kristóf veszi át a szerepét.

Beleznay Endre a lapnak azt mondta, volt olyan verzió is, hogy egyáltalán nem játsszák tovább Gesztesi darabjait.

Harmath Imre pedig a gyásznak arról az aspektusáról beszélt, hogy mennyire ott érzik még az előadásokban elhunyt kollégájukat:

Minden mondat mögött a Karcsit látjuk. Szakmai, emberi becsületből, felelősségérzettel elvállalom, de amikor elkezdtem nézni a videófelvételt az előadásról, le kellett állítanom pár perc után, mert… nem ment.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Forrás:
http://hvg.hu/kultura/20200114_Szomoru_feladat_kiosztottak_Gesztesi_Karoly_szerepeit#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Bácskai Lauró István

Meghalt Bácskai Lauró István

87 éves korában meghalt Bácskai Lauró István, a Gyula vitéz télen-nyáron, A Hamis Izabella, valamint a Nápolyt …