2019. május 21., keddMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
2019.05.21. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / „Szabadulnunk kell attól a gyűlölködéstől, ami a történelmi traumáinkról szóló közbeszédet uralja”

Hirdetés

„Szabadulnunk kell attól a gyűlölködéstől, ami a történelmi traumáinkról szóló közbeszédet uralja”

Te rongyos élet, Megáll az idő, Eldorádó, Anyám és más futóbolondok a családból. Az alkotók számára filmtémák kifogyhatatlan tárházát biztosítja a huszadik század. Sok néző számára a filmekben látott képsorok jelentik magát a történelmi múltat.

A magyar filmművészet remekei közül a november 16-18-án a Premier Kultcaféban sorra kerülő rendezvényen hatot láthat a közönség, illetve a Terápia című sorozat hét epizódját is megtekintheti.

A filmek mellett mindhárom este sor kerül egy formabontó pódiumbeszélgetésre is, amelyek keretében egy asztalhoz ültetik az alkotókat, a történészeket, a pedagógusokat, a politológust. Nem a bemutatott filmek elemzésére kell számítani, azok csak apropóul szolgálnak; arra fókuszálnak majd, hogy hogyan lehet előrelépni történelmi múltunk feldolgozásában, mit tehet ezért egy színház, egy film, egy műhely, egy iskola vagy egy civil szervezet.

A szervező Közös Halmaz Alapítvány egy sokat beszélgető baráti társaságból nőtt ki. Nem kötődik semmilyen politikai vagy vallási szervezethez. Bevételeik adományokból, pályázatokból származnak.

Hirdetés

Helyszín: Premier Kultcafé (volt Vörösmarty Mozi, 1085 Budapest, Üllői út 2-4.)

A filmvetítéseken, pódiumbeszélgetéseken való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Részletes program itt.

Forrás:
http://hvg.hu/kultura/20181114_Szabadulnunk_kell_attol_a_gyulolkodestol_ami_a_tortenelmi_traumainkrol_szolo_kozbeszedet_uralja#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újra hirdethetnek a Mészáros-lapok a Facebookon

A Facebook hétfőn hajnalra visszaállította a Mediaworks által kiadott lapok és hírportálok múlt héten letiltott …