2019. április 19., péntekMa Emma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.19. Emma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Rihanna beintett a Super Bowl-nak a Kaepernick-ügy miatt

Hirdetés

Rihanna beintett a Super Bowl-nak a Kaepernick-ügy miatt

Egy hónapja derült ki, hogy az 52. Super Bowl félidős fellépője a Maroon 5 lesz. Eredetile azonban nem a kaliforniai zenekar lett volna a headlinere az amerikaifutball-bajnokság, az NFL döntőjének, hanem Rihanna – derítette ki a US Weekly. A lap szerint az NFL és a FOX tévétársaság nagyon szerette volna a 30 éves világsztárt a félidei show fellépőjének, de Rihanna visszautasította a felkérésüket Colin Kaepernick ügye miatt.

Mint ismert, Kaepernick 2016 óta nem játszhat, az NFL fekete listára tette őt, amiért a sportoló passzívan tiltakozott a Trump és az afroamerikaiak ellen elkövetett rendőri erőszak miatt. Colin Kaepernick a San Francisco 49ers irányítója volt, a 2016-os szezonban tiltakozási hullámot indított az Egyesült Államokban a rasszizmus, a színes bőrűeket ért atrocitások és túlkapások ellen: ő volt az első, aki a futballmeccsek előtt elénekelt himnusz alatt letérdelt. A példáját ugyan rengetegen követték, de az általa elindított tiltakozási hullám meg is osztotta az ország közvéleményét, és az NFL-es csapatok szurkolótáborait is.

Az üggyel Donald Trump amerikai elnök is többször foglalkozott: a térdelő játékosokat és csapattagokat durva szavakkal (sons of bitches) illette, akik nem tisztelik a zászlót és a himnuszt. Azt is követelte a csapatok vezetőitől, hogy rúgják ki őket. Ennek nyomán tavaly ősszel Roger Goodell, az NFL vezetője elrendelte, hogy a himnuszt minden játékosnak kötelező állva végighallgatnia, és amennyiben a játékos vagy a klubalkalmazott megsérti a szabályt, akkor a klub bírságot kap.

Forrás:
http://hvg.hu/kultura/20181019_Rihanna_beintett_a_Super_Bowlnak_a_Kaepernickugy_miatt#rss

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Érthetetlenül hosszú előzetest kapott a Halálos iramban spinoff

Érthetetlenül hosszú előzetest kapott a Halálos iramban spinoff

Új előzetest kapott a Halálos iramban: Hobbs & Shaw. Az érthetetlenül hosszú, három és fél …