2019. március 26., keddMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 316,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.03.26. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 316,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Révész Sándort akarta énekesnek Szikora Róbert az R-Go-ba

Hirdetés

Révész Sándort akarta énekesnek Szikora Róbert az R-Go-ba

Meglepő dolgokat árult el Szikora Róbert az nlcafe-nak adott interjúban. A Hungáriában dobosként (és időnként énekesként is) megismert zenész jobban szeret csapatban játszani, ezért nem gondolkodott szólókarrierben, többek közt azért, mert a csapatban a felelősség is megoszlik.

„Doboltam kilenc és fél évet a Hungáriában (előtte még máshol is), tudom, hogy a dobosé a legjobb hely. A frontember modern szó és filozófia, a dobnál helyileg hátul vagy.” Mondjuk ezt a modrn szó és filozófiát nem nagyon értjük, de a lényeg, hogy ő dobos akart lenni az R-Go-ban is.

Úgy volt, hohy két dobos lesz, ő és a Pasqaule. És énekesnek a Piramisból és a Generálból ismert Révész Sándort akarta, de mint mondja, nem mert szólni neki. A zenekar viszont azt mondta, hogy „jól énekelsz, ne szóljunk a Sanyikának” – mesélte.

A Hungária és az R-GO között volt egy Zoo nevű zenekara is, ami amolyan punkos dolgoz művelt volna (sosem volt koncertje).

Hirdetés

Szikora úgy véli, az igazi zenész mindenevő. „Ami eljutott hozzánk punk zene, azt mi – mint minden újat – befogadtuk. A punkban is volt egy ugyanolyan vonal, mint a rock and rollban: egy dinamit indította be, mint a rapet. Van az alapjában valami eredetiség. Amikor kijöttem a Hungáriából, otthagytam a tuti helyet. Egész életemben azt akartam, hogy sikeres legyek, pénzt keressek, és mindezt megkaptam a Hungáriától. De a lelkemnek akkor épp az felelt meg a legjobban, hogy szétvágjak mindent. Úgy gondoltam, hogy az egész világ igazságtalan velem” – emlékszik vissza.

Mindezek mellett volt a Hungária után egy másik gondolata is, a Café Boys. „Harmincas évek stílusa, leolajozott hajú csávókkal. Lett volna benne hegedű, bendzsó. Dzsessz-vonal.”

De ez mind elmaradt, R-GO lett. „Megszólalt a ’Létezem’, és egy üzenet a Hungáriának. ’Más a szöveg, más a név, más a ruha… Mit szólsz, milyen az élet?’ Öt tagú volt az R-GO, mutattam az utat, ergo létezem, és ti mentek a levesbe. És ez így is volt, mert hat évig az év zenekara voltunk.”

Forrás:
http://hvg.hu/kultura/20181207_Revesz_Sandort_akarta_enekesnek_Szikora_az_RGoba#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rick Astley is koncertezik a Jazzpikniken

Rick Astley is koncertezik a Jazzpikniken

A nyolcvanas évek egyik legfelkapottabb énekese, Rick Astley is fellép majd a paloznaki Jazzpikniken 2019-ben, jelentették be …